OVERZICHT: De jaarwisseling in vijf video's

01 jan 2020 - 11:04

Een getuige van de kettingbotsing op de A7 zegt dat er vanuit het niets een grote 'wolk mist' verscheen. "Het was niet best. Mensen waren helemaal getraumatiseerd. Vanuit het niets was er chaos. In mijn hele leven heb ik zoiets noch nooit gezien. Dit is niet te geloven."

Slachtoffers van de kettingbotsing op de A32 werden opgevangen bij een basisschool in de buurt. Daar was ook verslaggever Hayo Bootsma.

"Alle verhalen zijn hetzelfde", zegt Bootsma. "Opeens zat het potdicht. Mensen konden niets meer zien, en ze konden geen kant meer op."

Lang niet alle mensen durfden nog naar huis toe te rijden. Ze werden opgevangen in een hotel in Heerenveen. Daar hadden ze niet verwacht dat het zo druk zou worden.

"Ik kwam bij toeval even langs," zegt manager Wouter van Hemert, "en ik ben ook gestrand. We zijn aan het improviseren. Alle matrassen, dekens en kussens die in het hotel te vinden zijn, zijn bezet, en als het moet, kunnen mensen ook op stoelen slapen."

Rondom in de provincie kwam de brandweer in actie voor kleine brandjes. In Bolsward was een grote brand, in een woonhuis. Er is niemand gewond geraakt, maar de woning raakte zwaar beschadigd.

(Advertentie)
(Advertentie)