LIVEBLOG: Vrouw komt om het leven in dichte mist

31 des 2019 - 22:33
  • In dit liveblog hielden we u op de hoogte van het nieuws op oudejaarsnacht
  • Het KNMI had code rood afgegeven vanwege dichte mist
  • Een persoon is om het leven gekomen bij een kettingbotsing op de A32
  • Tientallen auto's waren betrokken bij een kettingbotsing op de A7
  • De brandweer is uitgerukt vanwege een brand in het centrum van Bolsward
3:51
Niet langer code rood, liveblog gesloten

Het KNMI meldt dat er niet langer sprake is van code rood. Er is nog wel steeds dichte mist. Het zicht is op plekken minder dan 50 meter. Daarom geldt code oranje tot vijf uur.

Na vijf uur blijft het volgens het KNMI gevaarlijk op de weg. De dichte mist houdt aan. Het zicht is minder dan 200 meter. Daarom geldt tot 10 uur code geel. Weerman Piet Paulusma waarschuwt voor kans op gladheid.

Daarmee sluiten we dit liveblog. Maar informatie is te vinden op omropfryslan.nl, en om 08:00 uur in een rechtstreekse uitzending van No yn Fryslân op de radio.

2:55
Burgemeester Buma met politie op pad

Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden is met de politie op pad. Hij heeft bij meerdere kleine brandjes gekeken, en ook bij een brand in een dak van een gebouw aan de Insulindestraat. De brandweer kreeg het vuur niet zomaar uit.

2:37
VIDEO: Brand in Bolsward

De brand in Bolsward heeft veel schade veroorzaakt. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

1:57
Ziekenhuis laat mensen overnachten vanwege mist

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft bedden beschikbaar gesteld voor medewerkers en patiënten die vanwege de zeer dichte mist in Friesland niet meer naar huis kunnen. "Het is bijna niet te doen om veilig thuis te komen of opgehaald te worden door familie. Een unieke situatie", aldus chirurg Martijn Möllers van de Spoedeisende Hulp op Twitter.

In Nij Smellinghe zijn onder andere mensen behandeld die gewond raakten bij de twee kettingbotsingen op de A7 en de A32.

1:43
Brand Bolsward onder controle

In Bolsward is het sein 'brand meester' gegeven. Dat meldt de brandweer.

Foto: CAMJO Media
1:41
A7 mogelijk komend uur weer open, A32 blijft voorlopig dicht

De politie moet bij daglicht onderzoek doen naar het ongeluk op de A32 waarbij een vrouw uit Dokkum om het leven is gekomen. Waarschjinlijk blijft de weg richting Leeuwarden de hele nacht dicht ter hoogte van Akkrum. Dat meldt Rijkstwaterstaat.

Op de A7 is het bergingswerk in volle gang. De weg van Joure naar Drachten zou volgens Rijkswaterstaat rond twee uur weer open kunnen.

1:24
Grote brand in Bolsward

De brandweer heeft in Bolsward opgeschaald naar grote brand. Er komen extra bluswagens uit Sneek naar de stad. De brand slaat uit het dak en uit de achterkant van de woning.

1:21
Hotel vangt mensen op na kettingbotsing

Een hotel in Heerenveen doet er alles aan om een plek te vinden voor mensen die niet thuis kunnen komen na de kettingbotsing bij Heerenveen. De gemeente meldt dat er voor alle betrokkenen een slaapplats gevonden is.

0:48
VIDEO: Slachtoffers kettingbotsing opgevangen bij basisschool

Slachtoffers van de kettingbotsing op de A32 bij Akkrum werden opgevangen bij een basisschool in de buurt. Verslaggever Hayo Bootsma was daar.

Trefwoorden: 
liveblog kettingbotsing mist
(Advertentie)
(Advertentie)