Morra beleeft oudjaarsdag met respect

31 des 2019 - 16:24

Morra viert Oud en Nieuw dit jaar anders dan anders. Een jaar geleden kwam een 41-jarige inwoner bij het aansteken van zwaar vuurwerk om het leven. Het hele dorp was verslagen en dat drama komt vandaag weer naar boven. "Iedereen denkt aan het drama. En niet alleen de mensen in Morra, maar ook de inwoners van omliggende dorpen", zegt Sjouke Zwart, voorzitter van Plaatselijk Belang.

moarre in jier letter

Alle inwoners van Morra hebben een brief gekregen om met respect oudjaarsdag door te brengen. Vorig jaar werden alle activiteiten stilgelegd. In overleg met de familie, gemeente en politie gebeurt dat vandaag niet, al zal het allemaal uit respect voor de nabestaanden wat minder groot zijn.

Foto: Omrop Fryslân

Zo is de vuurwerkshow afgezegd. Met carbid wordt wel geschoten, maar dan op één plek en niet dichtbij de woning van het slachtoffer. Ook zal de berg van 50 kuub hout vanavond weer in vlammen opgaan. Toch zal volgens Zwart oudjaarsdag in Morra nooit meer hetzelfde zijn: "Dit drama zullen we nooit vergeten. De man stond midden in het dorp en deed aan alles mee. En in één klap is hij er niet meer. Dat vergeten wij nooit meer."

Trefwoorden: 
vuurwerk Morra Oud en nieuw
(Advertentie)
(Advertentie)