NK marathonschaatsen is 'Wedstrijd van de Week'

30 des 2019 - 19:15

Het ene grote schaatstoernooi is nog maar net afgelopen en de andere staat alweer voor de deur. Woensdag, op nieuwjaarsdag, is traditioneel het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen. Daar doen weer vele Friezen aan mee, zij maken kans op de nationale titel. Daarom is het NK marathonschaatsen de 'Wedstrijd van de Week'.

Evenals schansspringen in Garmisch-Partenkirchen en nieuwjaarsstunts in de provincie hoort het NK marathonschaatsen bij nieuwjaarsdag. Vorig jaar werd het georganiseerd in Groningen en nu in Enschede. "De ogen bij de mannen zullen gericht zijn op Arjan Stroetinga, die al zeven keer eerder Nederlands kampioen werd. Zondag liet hij op de massastart van het NK afstanden zien dat hij in goede vorm is," zegt sportverslaggever Andor Faber. "Irene Schouten is bij de vrouwen dé topfavoriet. Zij schaatst voor de ploeg van Jillert Anema."

Woensdagmiddag om 16.00 uur starten de vrouwen, de mannen zijn om 17.30 uur aan de beurt. Een live-verslag fan de wedstrijden is te horen in het radioprogramma 'In Fleanende Start'. Een dag later is er een samenvatting te bekijken.

Foto: Omrop Fryslân

In de 'Wedstrijd van de Week' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt langs. In de aanloop naar de wedstrijd is er extra aandacht voor de wedstrijd die verkozen is tot 'Wedstrijd van de Week.' De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app, soms live en anders als samenvatting terug te zien.

Trefwoorden: 
NK maratonriden Enschede
(advertinsje)
(advertinsje)