Vrouw kampeert voor woning ex-man in Jubbega, man spant kort geding aan

30 des 2019 - 06:26

In Jubbega kampeert Linda Holtman al sinds eerste kerstdag voor de woning van haar ex-man. Ze vraagt met haar actie aandacht voor haar lastige situatie. Sinds ze bij haar man weg is, bijna twee jaar geleden, leidt ze naar eigen zeggen een zwervend bestaan.

Frou kampearret foar hûs eks yn Jobbegea, man spant koart pleit oan

In fjoerke bringt Linda Holtman de nedige waarmte - Foto: Omrop Fryslân

Een nieuwe start maken kan nog niet, omdat haar geld in het huis van haar ex-man zit en in de leegstaande manege achter de woning. Holtman wil uitgekocht worden, zodat ze een nieuwe start kan maken, maar volgens haar weigert haar ex-man iedere medewerking aan het regelen van de scheiding.

De man in kwestie is niet thuis. Hij laat weten dat hij zich geïntimideerd voelt door de actie van zijn vrouw. Hij vindt dat ze hem stalkt en heeft een kort geding tegen haar aangespannen met als eis dat ze vertrekt.

Kort geding

Het kort geding dient maandag in Zutphen. De man heeft ook de politie ingeschakeld. Die is langs geweest in Jubbega en heeft Holtman geadviseerd om te vertrekken, maar dat heeft ze geweigerd. Ze heeft naar eigen zeggen ook geen andere plek om naartoe te gaan. Holtman is van plan om door te gaan met haar campeeractie totdat er een oplossing is in de scheidingskwestie.

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

In het dorp Jubbega wordt volop met Holtman meegeleefd. De vrouw wordt geregeld van warm eten en drinken voorzien en ook van hout voor haar kachel. Holtman onderstreept dat ze lang niet de enige gescheiden persoon is in zo'n situatie.

"Ik ben op vakantieparken veel meer mensen tegengekomen die aan de grond zitten en nergens terecht kunnen, ook vrouwen met kleine kinderen. Scheidingen duren veel te lang wanneer er een partij is die niet meewerkt. Daar vraag ik aandacht voor."

Linda Holtman over haar campeeractie

Uit naam van de ex-man laat zijn woordvoerder Folkert Fennema weten de actie van de vrouw 'onnodig en zinloos' te vinden. "Deze vrouw staat zeker niet in de top 10 van de schrijnende gevallen. Ze ontvangt iedere maand alimentatie en kan goed voor zichzelf zorgen." Fennema zegt dat zijn cliënt de voorkeur geeft om de boedelscheiding via de rechter te regelen. "Wat mijn cliënt betreft gebeurt dat zo snel mogelijk. Ook hij wil graag verder met zijn leven."

De ex-man heeft er bovendien moeite mee dat de vrouw via social media en media-aandacht negatieve verhalen over hem verspreidt. Wij kiezen ervoor om daar niet in mee te gaan." De ex-man hoopt dat er zo gauw mogelijk een einde komt aan de campeeractie.

(Advertentie)
(Advertentie)