Letitia de Jong: "Ik heb maximaal gescoord"

"Het is jammer dat ik twee keer niet win. Maar die twee tweede plaatsen, daar kan ik niet boos om zijn." Dat zei Letitia de Jong uit Feanwâlden zondag na de 1000 meter op het NK afstanden in Thialf.
Letitia de Jong
"Ik heb maximaal gescoord met de tickets", volgens De Jong. Zij werd tweede op de 500 meter, en pakte ook het zilver op de 1000 meter. Zij is daardoor zeker van het WK afstanden en het WK sprint.

Beste weekend van het jaar

De Jong: "Ik denk dat ik mezelf qua vorm en tijden op het goede moment heb laten zien dit weekend." Ze werd nog wel even geraakt door de diskwalificatie van Jorien Ter Mors, door een valse start. "Daar krijg je op dat moment alles van mee. Ik wilde me er ook niet helemaal voor afsluiten, maar je moet wel gewoon verder."
Dat gold ook voor Ireen Wüst. Voor haar kwam de diskwalificatie van Ter Mors hard aan. "Dat was gewoon heel jammer voor het kampioenschap en ook voor mij. Ik was daarna behoorlijk van slag."
Ireen Wust
"Ik denk dat dit daarom ook wel een van de meest memorabele 1000 meters uit mijn carrière was. En dan rijd ik daarna in mijn eentje. Dat is ook wel gek, want je bent je referentiekader kwijt. Er zit veel meer in, maar ik ben blij dat ik toch nog derde ben geworden."

"Wijntje op drinken"

Blij was Wüst ook voor vriendin Letitia de Jong. "Zij werd gelukkig tweede en zo hebben we beiden een ticket. We gaan er vanavond een wijntje op drinken!"
© Orange Pictures