Boekekast #14: Hierbak van Sietse de Vries

29 des 2019 - 09:37

Luister jij graag naar Friese verhalen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Omrop Fryslân heeft in samenwerking met Boeken fan Fryslân een podcast ontwikkeld met daarin de mooiste Friese boeken en verhalen van dit moment: de Boekekast. In deze veertiende Boekekast kun je luisteren naar een fragment uit 'Hierbak' van Sietse de Vries. De auteur leest zelf voor uit zijn eigen boek.

In 'Hierbak' komt Sjerp voor een lastige keuze. Of drie criminelen uit de weg ruimen, of zelf worden vermoord door Piter, een man die te pas en te onpas in zijn huis opduikt. Kan Bak de crimineel Achmed Nochwat redden door hem in een oude woonboot te verstoppen, zonder dat Piter dat doorkrijgt? En wat wil Loes, een oude liefde die hem weer opzoekt, eigenlijk van hem?

Deze aflevering van Boekekast is net als de andere afleveringen te beluisteren op Spotify.

Sietse de Vries

Sietse de Vries is journalist en schrijver. Hij schrijft proza en toneelteksten. Zijn boek 'Bak' was in 2012 het Kadoboek in de Moanne fan it Fryske Boek. 'Hierbak' is het tweede boek in de serie over journalist Sjerp Bak.

De podcast Boekekast met Friese verhalen en fragmenten uit Friese boeken is een initiatief van Boeken fan Fryslân en Omrop Fryslân. Zestien weken lang wordt elke zondag een verhaal of fragment gepubliceerd op de website van Omrop Fryslân, in de podcast-app en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Boekekast op omropfryslan.nl/boekekast.

(Advertentie)
(Advertentie)