Win jij de Fryske top 100 oliebollenbokaal?

Omrop Fryslân zoekt op oudjaarsdag naar de allerlekkerste thuisgebakken oliebol van frysl6an. Ben jij zo'n thuisbakker? Kom dan met je meest geslaagde product naar de Omrop en doe mee aan de oliebollencompetitie. Degene met de lekkerste oliebol krijgt aan het eind van de dag de 'Fryske top 100 oliebollenbokaal'.
Winsto de Fryske top 100 oaljekoekebakkersbokaal?

Hoe werkt het?

Bring op oudjaarsdag tussen 9.00 en 17.00 uur je eigengebakken oliebol naar het mediacafé van Omrop Fryslân. In de uitzending van de Friese top 100 wordt jouw product beoordeeld door de jury. Elk jurylid geeft een cijfer, en het gemiddelde daarvan wordt je eindresultaat. Dat houden we de hele dag bij. aan het eind van de dag maken we bekend wie de lekkerste oliebol van Friesland gebakken heeft. En die mag dan de eerste 'Fryske top 100 oliebollenbokaal' mee naar huis nemen.
Het Mediacafé van Omrop Fryslân vind je aan de Zuiderkruisweg 2 in Leeuwarden. Mensen zijn op dinsdag 31 december welkom tussen 9.00 en 17.00 uur.

Wie zitten er in de jury?

De presentatoren van de Fryske top 100 vormen de jury, samen met de juryvoorzitter. 's Ochtends van 9.00 tot 12.00 uur is dat Hidde Jonker. Die was in 2016 kandidaat in 'Heel Holland Bakt' en is nog steeds een enthousiaste thuisbakker. Tusken 12.00 en 15.00 uur is Reitse Spanninga de juryvoorzitter en van 15.00 tot 18.00 is dat Piet Paulusma.

Mag ik ook zonder oliebol langskomen?

Natuurlijk. Iedereen is welkom om de Fryske top 100 in het Mediacafé van Omrop Fryslân bij te wonen. Sterker nog, dat vinden we alleen maar gezellig. Er komen veel gasten langs om terug te kijken op het jaar 2019, en natuurlijk draaien we de allermooiste Friese muziek. Het wordt dus een heel gezellig en sfeervol oudjaarsprogramma.
© Omrop Fryslân