Leegstand van winkels in Oosterwolde aanpakken door naar huurprijzen te kijken

28 des 2019 - 08:51

Wat kunnen we doen tegen de leegstand van winkels in ons dorp? Dat is de grote vraag waar ondernemers en gemeente in Oosterwolde zich mee bezig houden. De uitkomsten staan in een rapport dat deze week uitkwam. Hoe erg is het eigenlijk met die leegstand?

Een bezoeker komt al 20 jaar in Oosterwolde. "Ik kom hier voor mijn dagelijkse boodschappen. We zien steeds meer leegstand, steeds meer panden raken leeg en blijven leeg, dat is zonde. Het internetshoppen speelt daar vast een grote rol in. Het wordt er niet gezelliger op. Als ik een dagje ga winkelen, doe ik dat niet in Oosterwolde."

Ondernemer Henkjan van Zanten vertelt als voorbeeld dat de shoarmazaak ruim twee jaar geleden is weggegaan en dat er niets meer voor in de plaats is gekomen. "De huurprijzen zijn te hoog en daarom is er geen huurder te vinden. Voor een vastgoedeigenaar maakt één leeg pand niet uit als zijn totaalrendement maar goed is, maar wij maken ons wel druk om onze winkels." Hij gaat bekijken welke winkels erin zouden kunnen en wil met de eigenaar om tafel. "Een oplossing zou kunnen zijn dat er een lokale ondernemer in kan."

Easterwâlde - Foto: Google Street View

"Met een leegstandsmanager en een centrummanager willen we kijken of het lukt om de huren aan te passen. Of dat de eigenaar het vastgoed wil verkopen voor een acceptabele prijs zodat we het aan lokale of regionale investeerders kunnen verkopen", vult Thomas Hof aan.

Hoe erg is de leegstand in Oosterwolde?

Trefwoorden: 
Oosterwolde winkels leegstand
(advertinsje)
(advertinsje)