Veel vraag naar vakantiehuisjes op een vuurwerkvrij park

28 des 2019 - 08:35

Deze kerstvakantie is veel vraag naar vakantiebungalows op een 'vuurwerkvrij' vakantiepark. Vooral stadsbewoners met honden zoeken tijdens de jaarwisseling graag de ruimte en de stilte op. Friese recreatie-ondernemers spelen hier steeds meer op in door ook te adverteren met het woord 'vuurwerkvrij' en dat levert gasten op.

Bij recreatiebedrijf 'Dreamlân' bij Kollumerpomp zitten de komende jaarwisseling alle huisjes vol, vertelt beheerder Mettie de Vries. "Wie bij ons vuurwerk wil afsteken verwijzen wij naar de openbare weg. Bij ons op het terrein mag het niet."

In de huisjes op de vuurwerkvrije camping verblijven de komende jaarwisseling in totaal zo'n veertig gasten.

Beheerder Mettie de Vries van camping Dreamlân

Ook de grote campings It Wiid by Earnewâld en de Kuilart bij Koudum zijn deze kerstvakantie voor het eerst officieel vuurwerkvrij. Ook op deze twee locaties zitten alle 70 vakantiehuisjes vol, vertelt eigenaar Annelie Bleckman. "Honden zijn deze kerstvakantie voor het eerst welkom bij ons, en dat merk je meteen. Ik denk dat deze nieuwe aanpak een blijvertje wordt."

Een van de gasten op camping It Wiid is Bono, een 9-jarige Ierse zetter uit Zeist. "Thuis moet ik hem echt naar buiten duwen, zo bang is ie", vertelt Bonos baasje Sabine Geurts. "Het gaat niet alleen om oudjaar, het geknal begint al dagen eerder."

In Earnewâld komen hond en baasje weer tot rust. Eigenaar Bleckman voet eraan toe dat ze niet principieel tegen vuurwerk is. "Maar ik denk dat het goed is dat er gebieden zijn zonder vuurwerk. Ons park ligt in een nationaal park en daar past de status vuurwerkvrij heel goed bij."

Kamping It Wiid is dizze krystfakânsje foar it earst offisjeel fjoerwurkfrij - Foto: Omrop Fryslân
(advertinsje)
(advertinsje)