Terugkijken: Het einde en een nieuw begin voor Sybrandy's Speelpark

25 des 2019 - 11:15

Het was een cruciaal jaar voor Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum. Na 55 jaar viel het doek voor het park, maar nog voor de officiële sluiting was er al een reddingsplan opgezet om het goedkoopste attractiepark van Nederland toch open te houden. Ondernemer Sjerp Jaarsma, eigenaar van strandpaviljoen de Hege Gerzen, wil alle attracties verhuizen en Sybrandy's een nieuw leven geven aan het IJsselmeer.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Vader Simon en zoon Rienk Sybrandy hadden het park al jaren te koop staan, maar konden geen koper vinden. Dit jaar namen ze het besluit om de losse attracties op een veilingssite aan te bieden.

Massale donaties

Toen Jaarsma dat hoorde, kwam hij op 31 juli met een reddingsplan. Hij vroeg mensen om allemaal 500 euro te doneren. Jaarsma: "Binnen een paar dagen hadden we al tienduizenden euro's. En toen was het nog zomervakantie ook!"

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Op dit moment heeft Jaarsma meer dan 100.000 euro aan donaties binnen, plus een lening van 400.000 euro van de gemeente De Fryske Marren. "Het kan nu bijna niet meer misgaan. We moeten nog een paar laatste vergunningen tekenen en dan kunnen we beginnen met de verhuizing", laat Jaarsma weten.

Met een beetje geluk

Hij hoopt op 2 april 2020 open te kunnen, al is dat optimistisch. "Wanneer we deze winter vorst aan de grond hebben, lopen we meteen al vertraging op. En het is al een zeer strakke planning. We moeten dus een beetje geluk hebben, maar dat hebben we tot nu toe elke keer nog gehad."

Een nieuw begin voor Sybrandy's Speelpark

(Advertentie)
(Advertentie)