Jonge verdachten (14 en 15) steekpartij Drachten langer vast

24 des 2019 - 13:53

De jonge verdachten van een steekpartij in Drachten blijven veertien dagen langer vastzitten. Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Foto: ProNews

De rechter-commissaris vindt dat de jongens van 14 en 15 jaar de komende twee weken niet vrij mogen komen. Ze zitten in beperking.

Zwaargewond

Bij de steekpartij in een café aan de Zuidkade raakte zondagavond een 15-jarige jongen zwaargewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De verdachten gingen ervandoor, maar werden laat op de avond aangehouden.

Na het incident raakten omstanders slaags. Daarbij raakte een politieagent gewond. Hij werd geslagen toen hij ambulancepersoneel, dat door omstanders werd belaagd, zou helpen. De man die de agent sloeg, heeft zich nog steeds niet gemeld. Hij heeft zich maandagavond wel bekend gemaakt via Facebook met de belofte zichzelf aan te geven, maar dat is dus nog niet gebeurd. "Hopelijk meldt hij zich vandaag nog. We zijn actief aan het zoeken, maar hebben hem nog niet gevonden", zegt de woordvoerder van de politie.

Wel contact met de ouders

De beperking houdt niet in dat de twee jongens geen contact mogen hebben met hun ouders. Advocaat Bart Canoy: "Ouders hebben dezelfde rechten als de advocaten. Dat wil zeggen dat ze onbeperkt en zonder toezicht bij hun kinderen mogen zijn. Ze dienen zich wel te houden aan de huisregels. Dus midden in de nacht mogen ze niet op bezoek komen."

Het opleggen van een beperking aan minderjarigen komt niet vaak voor. Canoy: "Justitie probeert het opleggen van een voorlopige hechtenis voor jeugdigen vaak te vermijden. Maar in het geval van een levensdelict mag een minderjarige in beperking vastgehouden worden."

Trefwoorden: 
Drachten steekpartij
(Advertentie)
(Advertentie)