Sportcast: Jubelstemming bij Friese betaald voetbalclubs

23 des 2019 - 16:06

SC Heerenveen en SC Cambuur kunnen met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. Heerenveen heeft een plek in de middenmoot, daar veranderde een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo niets aan. Cambuur is zelfs winterkampioen en pakte ook nog drie punten bij Excelsior: 3-1. In deze Sportcast kijken we met Arjen de Boer, Roelof de Vries en Geert van Tuinen terug op deze prestaties. Andries Bakker is de presentator.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

Onze analisten zijn optimistisch over de eerste seizoenshelft van SC Heerenveen. De ploeg staat nu op de achtste plaats met 28 punten. Geert van Tuinen vindt de positieve sfeer rondom Heerenveen met name de verdienste van de trainer: "Johnny Jansen heeft het chagrijn weer uit de club gehaald." Arjen de Boer vindt deze trainer een verademing: "Wat hebben we een wedstrijden gezien onder Streppel en Olde Riekerink, man o man. Dan is dit het evangelie dat Johnny Jansen predikt."

In de Sportcast noemen onze analisten hun verrassingen van het seizoen. Voor Geert van Tuinen is dat Chidera Ejuke: "Die Ejuke is een ongeleid projectiel. Dat is zijn kracht, maar ook zijn zwakte. Toch ben ik een Ejuke-fan, hij komt altijd wel voorbij in de samenvattingen."

Bekeruitschakeling positief?

De wedstrijd tegen Excelsior was vooraf aangekondigd als een mogelijk lastige wedstrijd. Toch won Cambuur vrij eenvoudig met 3-1. Eerder in de week verloor Cambuur van een andere Rotterdamse club. In de beker was Feyenoord met 2-1 te sterk. De Leeuwarders speelden echter een goede wedstrijd en volgens Geert van Tuinen had Cambuur ook zomaar eens kunnen winnen. Het vizier kan nu volop op de competitie. Arjen de Boer: "Misschien komt het Cambuur niet zo slecht uit dat ze uit de beker liggen."

Jamie Jacobs en Mees Hoedemakers worden genoemd als de verrassingen van het seizoen. Beide spelers kwamen van (Jong) AZ. De Boer concludeert dan ook: "Met dank aan AZ wordt Cambuur kampioen."

Michel Vlap

Roelof de Vries en Andor Faber zochten dit weekend Michel Vlap op in België. Ze zochten een goed weekend uit om dat te doen, want de Sneker stond in de basis en scoorde ook nog twee keer. Vlap heeft het lastig in België, weet De Vries te melden. Zijn relatie met de media is ook niet goed. "Vlap wil niet meer met Belgische journalisten spreken. Hij voelt zich persoonlijk aangevallen. Zo noemden de media hem 'verwend' nadat er een foto werd gemaakt, waarop de vader van Vlap zijn tas tilt", zegt De Vries.

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast elke maandag bij over al het Friese sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(advertinsje)
(advertinsje)