Omrop Tip: Deze 9 programma's mag je niet missen met de feestdagen

25 des 2019 - 09:40

Kruip maar lekker onder een warm dekentje op de bank en zet de televisie maar aan, want Omrop Fryslân zendt met de feestdagen de mooiste televisieprogramma's uit. Wij zetten de hoogtepunten van de winterprogrammering voor je op een rijtje.

Foto: Big Band Friesland

Myn Skip

Na een succesvol openluchtspellenseizoen wordt het stuk 'Myn Skip' deze feestdagen in twee delen uitgezonden. In het stuk wordt het skûtsje 'Myn Skip' gevolgd door drie tijdsperioden. Honderd jaar skûtsjehistorie in muziek, beeld, dans, theater en verhaal wordt vertaald naar het stuk. Op maandag 23 december werd deel 1 van 'Myn skip' uitgezonden, op dinsdag 24 december is het tweede deel te zien. Je kunt de televisie om 17.20 uur inschakelen.

Foto: Meindert Talma

Domela Passie

Op 18 november 2019 was het 100 jaar geleden dat Domela Nieuwenhuis overleed. In het programma van een uur kruipt Meindert Talma in de rol van Domela. Samen met een koor van ruim 70 mensen brengt hij zijn Domela Passie op Explore the North. Domela was een held in Fryslân die opkwam voor de landarbeiders in het noorden van Fryslân. De Domela Passie is op eerste kerstdag 's ochtends om 09.00, 10.00, 11.00 en 12.00 uur te zien. Het programma wordt op dezelfde tijden herhaald op tweede kerstdag.

Sequens - Foto: Omrop Fryslân

Liet

Sequens uit Surhuisterveen was dit jaar de grote winnaar van Liet. Op vrijdag 15 november streden zij met nog tien finalisten om de winst. Daarnaast was er op die avond ook een bijzonder 'crossover' programma, met verrassende muzikale optredens: een muzikale verbinding tussen de stad en het platteland. De crossovers zijn te zien op zondag 29 december om 17.00 uur. De finale van Liet deel 1 is te zien op donderdag 2 januari om 17.20 uur.

De Stormruiter - Foto: Omrop Fryslân

Stormruiter

Tienduizenden theater- en paardenliefhebbers hebben in 2018 de spectaculaire voorstelling 'De Stormruiter' gezien: het grote paardenspektakel dat een van de speerpunten van LF2018 vormde. FryslânDOK duikte in het oorspronkelijke verhaal en zocht uit hoe relevant dat nog is voor het hedendaagse Fryslân. Het theaterstuk van Jos Thie was volledig uitverkocht. Maar goed nieuws voor wie het heeft gemist of het nog eens wil zien: in twee delen is het deze feestdagen nog een keer te zien bij Omrop Fryslân.

'De Stormruiter' is 25 december en 26 december te zien bij Omrop Fryslân op televisie.

Foto: Omrop Fryslân
(Advertentie)
(Advertentie)