Dreaming of a white christmas? Dan heb je de slaap nog niet uit!

23 des 2019 - 10:08

Droom jij van een witte kerst dit jaar? Dat kun je wel vergeten. Weerman Bonne Bruinsma voorspelt de komende dagen geen sneeuw. Sterker nog: "De komende twee tot drie weken houden we wisselvallig weer met hoge temperaturen."

Foto: -

Bekijk de kerstkaarten in de winkel en overal ligt sneeuw. "We vinden dat sneeuw er bij hoort", weet ook weerman Bonne Bruinsma uit Grou. Toch moeten we het al een paar jaar stellen zonder sneeuw met de kerst. "De laatste witte kerst in Grou was in 2010, toen was het wit op Tweede Kerstdag", weet Bruinsma. Maar kijk je naar de laatste 120 jaar dan hebben we in totaal maar acht keer een witte kerst gehad."

Toch lijkt sneeuw bij de kerst te horen. "Misschien komt het door al die kerstkaarten, dat we vinden dat het er bij hoort", denkt de weerman. "Maar gezien de historie gebeurt het niet zo vaak." Ook dit jaar geen witte kerst, weet Bruinsma. "Ik durf wel te garanderen dat het er dit jaar niet in zit."

Weerman Bonne Bruinsma

Reedryde - Foto: Shutterstock.com

Siemen Reitsma is voorzitter van de ijsbaan in Grou en hoopt op koude kerstdagen in plaats van een witte wereld. Iedere dag kijkt hij even bij de ijsbaan, die al sinds november onder water staat. "Je hoopt toch dat het begint te vriezen rond de kerstdagen. Ik weet wel dat het water is, maar ik zie het ijs al weer voor me."

Afgelopen jaar kon er niet geschaatst worden op de ijsbaan in Grou. Het jaar er voor kon er wel geschaatst worden op het buitenijs. "Het is al weer twee jaar geleden dat er geschaatst is, dus het moet nodig weer gebeuren."

Siemen Reitsma van de ijsbaan in Grou

Trefwoorden: 
sneeuw witte kerst
(Advertentie)
(Advertentie)