Hoorzitting over gaswinning wordt verplaatst van Den Haag naar Drachten

20 des 2019 - 23:10

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat verplaatst een hoorzitting over gaswinning rondom Drachten naar Fryslân. Op 15 januari wordt de hoorzitting op twee verschillende tijdstippen in Drachten gehouden, zodat tientallen bezwaarmakers daar bij kunnen zijn.

Foto: Vermilion

Omwonenden hebben hun zienswijzen al eerder ingediend over het gasveld Nijega/Leeuwarden. De werkgroep Geen Nieuw Gas Smallingerland is blij dat het ministerie tegemoetkomt aan het verzoek de hoorzitting in Drachten te houden.

Weerstand is groot

De weerstand tegen gaswinning in de gemeente Smallingerland is groot. Oebele Veenstra van de werkgroep en ook van dorpsbelang De Wylgen heeft vorig jaar ook al een petitie aangeboden aan minister Wiebes. Hij en andere bewoners vinden de gaswinning niet te verkopen in de gemeente.

Naast de hoorzitting over het veld Nijega/Leeuwarden, kunnen omwonenden tot volgende week vrijdag nog zienswijzen indienen over de winput Opeinde-Zuid. Ook daarbij worden tientallen brieven van bezwaarmakers verwacht.

Blij met verplaatsing

Volgens Oebele Veenstra van dorpsbelang De Wilgen en werkgroep Geen Nieuw Gas Smallingerland is er moed voor nodig om een zienswijze in te dienen, maar volgens hem leeft het onderwerp rond zijn dorp. Hij is wel blij dat de hoorzitting verplaatst is. "Via het dorpsbelang kwamen we er achter dat er ruim zestig mensen zijn uitgenodigd. Maar andersom zijn er vanuit Den Haag veel minder mensen nodig. Dus wij hebben verzocht of zij ook hier konden komen, in plaats van dat 60 mensen die kant op moeten."

Oebele Veenstra van dorpsbelang De Wilgen en werkgroep Geen Nieuw Gas Smallingerland

(Advertentie)
(Advertentie)