Friezen tevreden met zorg en zorgverzekeraar

20 des 2019 - 19:14

Friezen zijn van Noord-Nederland het meest tevreden over de zorg die ze krijgen en over de zorgverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen. Noorderlingen vinden de dekking van hun zorgverzekeraar belangrijker dan de prijs. Maar over die prijs zijn ze wel het minst tevreden.

Foto: Omrop Fryslân

Het onderzoek richt zich op hoe bewoners in Noord-Nederland veranderen van zorgverzekeraar. Daaruit blijkt dat niet meer dan tien procent erover nadenkt om van zorgverzekeraar te veranderen. De steekproef is gedaan onder ruim 1000 mensen uit Noord-Nederland.

Van de Friezen is 78 procent zeer tevreden over de zorg die zij in de regio ontvangen. Mensen met een hoger inkomen zijn meer tevreden. Vrouwen hechten meer belang aan de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te veranderen. Ook blijkt dat hoe ouder mensen worden, hoe kleiner de kans is dat mensen overstappen.

In Fryslân is de loyaliteit aan de zorgverzekeraar het grootst. Dat is deels te verklaren door het grote marktaandeel van De Friesland Zorgverzekeraar.

(Advertentie)
(Advertentie)