SC Heerenveen wekenlang zonder Odgaard

20 des 2019 - 14:52

Heracles Almelo was voor SC Heerenveen de allereerste tegenstander van dit seizoen: in Almelo waren de Friezen toen met veel 0-4 sterker. Nu komen de twee ploegen elkaar opnieuw tegen. "Zij zijn veel verder dan toen", zegt trainer Johnny Jansen. "Aan de andere kant, wij hebben ook geweldige stappen gemaakt. Zowel in balbezit als in de verdediging."

Johnny Jansen:

"Bovendien waren er bepaalde jongens die vorig jaar nog op een dood spoor zaten en die zijn nu weer opgestaan, zoals Rodney Kongolo", vervolgt Jansen. "Eigenlijk ben ik heel tevreden over hoe de eerste competitiehelft is verlopen."

Blessuere Odgaard

Jens Odgaard is er tegen Heracles Almelo niet bij. De aanvaller heeft met het bekerduel met Roda JC een blessure aan zijn voet opgelopen. Het is de verwachting dat hij langere tijd (zes weken) uit de roulatie zal zijn. Hoe Jansen de spitspositie zal invullen, dat wilde hij op vrijdag niet zeggen. "Daar moeten we met de staf nog een klap op geven en daarna bespreek ik het met de groep."

Heracles Almelo

Heerenveen heeft nu al zeven punten meer dan vorig seizoen voor de winterstop. Maar ook Heracles kan terug zien op een prima eerste seizoenshelft. De Almeloërs staan op de negende plaats en hebben maar twee punten minder dan Heerenveen.

Jansen: "Heracles heeft gewoon een goede ploeg, ze hebben middenvelders die graag de bal willen hebben, opkomende backs en buitenspelers die graag aan de binnenkant staan. En ze hebben een spits die goals maakt (Dessers, red.)."

Een spits erbij was onze grootste wens.

Johnny Jansen

SC Heerenveen heeft zich vrijdag versterkt met Runar Espejord. De 23-jarige Noorse spits heeft een contract getekend voor 2,5 seizoen met nog een optie voor nog een jaar. "We wilden heel graag een spits erbij, dat was onze grootste wens. Voor Jens moest er een concurrent zijn. Dan maken ze elkaar beter."

Espejord komt over vanuit het Noorse Tromsø, die ploeg degradeerde afgelopen seizoen. Volgens Noorse bronnen heeft SC Heerenveen zo'n vijf ton betaald voor Espejord. Meteen na het ondertekenen van het contract is Espejord op een vliegtuig gestapt en teruggereisd naar Noordwegen om daar met zijn familie Kerstmis te vieren. In januari gaat hij met de selectie mee op trainingskamp.

Runar Espejord:

Jansen verwacht verder dat er niet veel veranderen zal. "Ik heb geen grote wensen op mijn verlanglijstje staan!"

Maar de vraag is: wat wil Daniel Høegh? De eerdere aanvoerder die aan het begin van dit seizoen zijn basisplaats kwijtraakte, verpietert op de bank. Bovendien zal Heerenveen een oplossing moeten bedenken voor Nemanja Mihajlovic. Het contact van de Serviër loopt aan het eind van dit seizoen af. Volgens technisch manager Gerry Hamstra mag Mihajlovic verkocht of verhuurd worden. Datzelfde geldt voor middenvelder Emil Frederiksen.

Technisch manager Gerry Hamstra:

(advertinsje)
(advertinsje)