Douwe de Vries: "Ik was wat minnetjes"

Douwe de Vries was wat minnetjes in het voorseizoen. Daardoor waren de resultaten slecht bij de wereldbekers in Minsk en Polen. "Maar het gaat nu weer lekker. Ik heb goed getraind in Collalbo." Het vertrouwen neemt weer toe zo richting het Nederlands Kampioenschap afstanden.
Douwe de Vries 1
Hij eindigde als tweede in de B-groep in Minsk en als negende in Polen. Beide op de 5,00 meter. "Maar ik was wat minnetjes. Niet ziek of zo, maar ook niet helemaal fit."
Hij zoekt geen excuus, maar het ontbrak hem aan de goede vorm. "Ik had anders misschien nog wel wat in Kazachstan willen rijden, maar nu was het beter om te trainen. De hoogtepunten komen nog. In Polen ging het nog wel goed. Daar waren wat wisselende omstandigheden. Maar ja, het moet wel beter."
Douwe de Vries2
"Er zijn meerdere doelen," zo zegt De Vries over het NK afstanden. "Plaatsen is het belangrijkste. Voor het WK Allround zal nog moeilijk worden, want de beste twee zijn naar het NK afstanden zeker. Daarna komt voor de derde plaats nog het NK Allround."
Douwe gaat er vanuit dat Patrick Roest en Sven Kramer nog altijd beter zijn. "Of nou ja, je weet het nooit. Of ik Sven nu niet aan kan? Hahaha, nou ja, misschien wel." Maar het gaat sinds het trainingskamp in het Italiaanse Callalbo een stuk beter.
"Waar ik dat aan merk? Je rijdt er veel rondjes. De rondetijden gingen steeds sneller. Als alles samenkomt, dan gaat het vanzelf. En dat gevoel moet je hebben."