Cambuur 'beschadigd' aan de aftrap tegen Feyenoord

18 des 2019 - 14:52

Sportclub Cambuur moet het in de bekerwedstrijd donderdag tegen Feyenoord doen zonder Robert Mühren, Jarchinio Antonia en Jamie Jacobs. De drie spelers zijn geblesseerd.

Henk de Jong sjocht foarút

Voor Jacobs, die in de wedstrijd tegen Jong Ajax vrijdag geblesseerd raakte aan het hoofd, komt de bekerwedstrijd tegen Feyenoord te vroeg. Antonia heeft last zijn enkel en kan ook niet beginnen aan de wedstrijd. Hij zit wel op de bank. Ook Robert Mühren is geblesseerd. Trainer Henk de Jong wilde niet zeggen wat er aan de hand is met de spits. Hij hoopt dat Mühren wel plaats kan nemen op de bank. Delano Ladan zal dan spelen als spits.

Niet op het beste moment

De bekerwedstrijd tegen Feyenoord komt voor Cambuur niet op het beste moment. Zondag staat nog de belangrijke competitiewedstrijd uit tegen Excelsior op het programma. En de competitie is voor de Leeuwarders belangrijker dan het bekertoernooi.

Henk de Jong: "Ja, Excelsior is belangrijker, maar we gaan er vol voor. Ik wil goed spelen. Wij moeten lef en donder hebben." Ook het publiek - het stadion is volledig uitverkocht - speelt volgens de Cambuurtrainer weer een belangrijke rol. "Wij hebben de hulp nodig van het publiek. Dat moeten we achter ons zien te krijgen, dan is het hier net de kleine Kuip. Ik heb er zin in."

Delano Ladan staat donderdag in de basis:

Delano Ladan foar it duel tsjin Feyenoord

Feyenoord krijgt onder leiding van de nieuwe trainer Dick Advocaat de vorm langzaam weer terug. Bovendien zal het bekertoernooi voor de Rotterdammers van groot belang zijn. Henk de Jong: "Voor Feyenoord is de beker de kans op een prijs. Zij zullen in de sterkste opstelling spelen. En er zit meer vertrouwen in de ploeg dan enkele maanden geleden. Zij hebben het goed staan. Wij zullen het lastig krijgen, maar het is een fantastische uitdaging."

Opstelling Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Hoedemakers, Akoy, Maulun; Kallon, Ladan, Paulissen.

De bekerwedstrijd SC Cambuur - Feyenoord is donderdag in een speciale radio-uitzending te volgen bij Omrop Fryslân. Die uitzending begint om 20.45 uur. Geert van Tuinen doet het radioverslag. In diezelfde uitzending ook aandacht voor Danny Noppert, die zijn eerste wedstrijd op het WK darts speelt.

(Advertentie)
(Advertentie)