VVV Joure probeert zuidwesten van Fryslân in een Songfestivalfilmpje te krijgen

17 des 2019 - 20:55

Over een klein is het Eurovisie Songfestival in Nederland. Wie wel eens naar het Songfestival kijkt weet dat er bij de uitzending ook altijd filmpjes zijn waar het gastland zich zo mooi mogelijk presenteert. Dat mag Nederland ditmaal dus ook doen. Een mooie mogelijkheid dus om zuidwest-Fryslân te promoten, dachten ze bij de VVV in Joure.

Foto: ANP

"Het zou toch prachtig mooi zijn als wij al die mensen die naar het Songfestival kijken zuidwest-Fryslân kunnen laten zien," zegt Grietje Hoekstra van de VVV. "Ik zag het op televisie voorbijkomen en ik dacht: dit is een kans, hier moeten we op inhaken. Daar kijken wel 180 miljoen mensen naar, een prachtig publiek om onze regio te promoten."

Wat is dan het plan? 'Wij willen eigenlijk zoveel mogelijk mensen in het zuidwest-Fryslân oproepen om ervaringen naar het Songfestival in te sturen, zodat de organisatie bijna niet kan kiezen uit wat er allemaal in het zuidwesten van Fryslân te doen is. Mensen kunnen van alles inleveren. In zuidwest-Fryslân kun je met een koe knuffelen, meezingen met een koor in Hindeloopen of het skûtsjesilen. Noem het maar op."

Volgens Hoekstra kan het zuidwesten representatief zijn voor de hele provincie. 'Wij vragen mensen zelf ook om zich op te geven, in de hoeveelheid en de uiteenlopende dingen zit onze kracht," zegt ze.

Grietje Hoekstra van de VVV in Joure

(Advertentie)
(Advertentie)