Heerenveenspits Jens Odgaard: "Je hebt altijd een bloedsmaak in je mond"

16 des 2019 - 21:41

Heerenveen-trainer Johnny Jansen gaat geen spelers sparen voor de bekerwedstrijd tegen Roda JC. Jansen vindt dat Heerenveen in de beker niet ineens andere spelers moet opstellen. "De beste elf moeten gewoon spelen. Klaar." Heerenveen speelt dinsdag in de tweede ronde van het bekertoernooi thuis tegen Roda JC.

Heerenveen-trainer Johnny Jansen over de laatste wedstrijd, de opstelling en over het bekertoernooi.

"Ik kan wel denken: laat ik nu de tweede keeper eens minuten gunnen. Maar wat gaan de andere bankspelers dan zeggen? Waarom hij wel en ik niet?" Jansen is duidelijk, de beste elf spelen en dus verandert er niets ten aanzien van de afgelopen wedstrijd tegen Willem II.

Heerenveen verloor die wedstrijd met 1-2, maar had veel meer verdiend. "We balen daar echt van. Maar ik heb na de wedstrijd wel gezegd: hebben we ooit in een wedstrijd dit seizoen zo gedomineerd? Zoals in de tweede helft? Ik denk het niet." Het afmaken van de kansen en het creëren van kansen kon echter beter. "Dat is ook zo. Daar zijn we ook heel erg mee bezig. Onze middenvelders moeten meer in de zestien komen bijvoorbeeld."

Roda JC

Heerenveen treft dinsdag Roda JC. Op dit moment de nummer 15 van de Keuken Kampioen Divisie. "Een leuk voetballende ploeg. Ze willen graag voetballen, dus dat is mooi. Met Alberg misschien als hun beste speler. Maar goed, we moeten deze wedstrijd uiteraard gewoon winnen."

Heerenveen heeft een verlden met Roda JC. In de beker verloor Heerenveen de finale in De Kuip van de Limburgers. Johnny Jansen zat toen bij de selectie. "Maar ik viel af. Ik moest plaatsnemen op de tribune." Heerenveen verloor de finale met 4-2. "Hadden ze mij maar op moeten stellen. Nee, dat was geen goede finale. Maar het gaf ook toen wel aan hoe mooi de beker kan zijn. Ik heb dat nog niet gebruikt, maar ik ga dat die jongens wel uitleggen."

Jens Odgaard

Jens Odgaard is niet op de hoogte van het succesvolle bekerverleden van Heerenveen. "Hebben ze de beker gewonnen? Nee, dat wist ik niet." De Heerenveenspits is meer bezig met het nu. "Maar de beker is wel belangrijk voor ons." Odgaard is nu een half seizoen bij Heerenveen en is erg tevreden. "Het gaat nog steeds beter en beter. Het niveau stijgt nog steeds. Als team worden we beter, maar persoonlijk ontwikkel ik me ook."

De Deenske spits (20) scoorde zeven keer in 16 wedstrijden en gaf één assist. "Als je meer scoort, neemt het vertrouwen ook toe." Odgaard had misschien nog wel meer kunnen scoren als hij meer ballen zou krijgen. Vooral van de linkerkant, van Chidera Ejuke, krijgt hij niet veel ballen. "Dat is wel eens frustrerend. Je hebt als spits altijd een bloedsmaak in je mond om te scoren. Ik zou wel wat meer ballen kunnen hebben, maar het is niets persoonlijk."

Heerenveen-spits Jens Odgaard over zijn ontwikkeling, die van het team, de samenwerking met Ejuke en de beker.

De wedstrijd Heerenveen-Roda JC begint dinsdag om 19.45 uur. Verslaggever Roelof de Vries levert het live commentaar bij de wedstrijd.

(advertinsje)
(advertinsje)