VC Snits verliest laatste thuiswedstrijd van het jaar in vier sets

14 des 2019 - 22:14

VC Snits heeft zaterdagavond de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar verloren. In de Sneker Sporthal was Apollo 8 uit Borne met 3-1 te sterk.

VC Snits in een eerdere wedstrijd - Foto: Orange Pictures

De Sneker vrouwen begonnen de wedstrijd goed en kwamen zelfs op een 12-6 voorsprong. De bezoekers kwamen echter terug tot 14-14. Daarna ging het lange tijd gelijkop, waarna Sneek op 24-23 en 25-24 de eerste set kon beslissen. Dit lukte echter niet en de eerste set ging uiteindelijk met 25-27 naar Apollo. Ook in de tweede set deed de Friese ploeg niet onder voor de nummer drie van de eredivisie. De tweede set was met 25-22 echter ook voor Apollo.

Sneek komt terug

Dat bracht de vrouwen van VC Sneek niet van het stuk, want al snel stond er een 15-10 voorsprong op het bord. Dat gat werd zelfs uitgebreid tot 20-12. Het lukte de Friezinnen echter een hele tijd niet om te profiteren van die grote voorsprong en duw kwam Apollo terug tot 23-22. Maar die comeback werd niet beloond, want de set ging uiteindelijk toch met 25-23 naar VC Sneek.

In de vierde set was het verzet van de thuisploeg wel gebroken. Apollo won die set met 25-14, waarmee de eindstand 3-1 werd.

Zevende plaats

Door het verlies staat VC Sneek nog steeds op de zevende plaats in de eredivisie. Om de play-offs om degradatie te ontlopen, moet Sneek op zijn minst op de zesde plaats eindigen. Daar staat nu Regio Zwolle Volleybal, dat na elf wedstrijden vijf punten meer heeft dan Sneek.

Trefwoorden: 
VC Sneek volleybal Apollo 8
(advertinsje)
(advertinsje)