LDODK hard onderuit in topper tegen PKC

14 des 2019 - 22:07

LDODK heeft zaterdagavond geen goede zaken gedaan in de strijd om de eerste plaats in de Korfbal League. De Friese korfballers verloren in eigen huis met 29-22 van PKC. Daarmee moest LDODK de koppositie in de competitie afgeven aan de ploeg uit Papendrecht.

Een uitgebreide samenvatting van het duel:

Aan het begin van de wedstrijd kon LDODK tot 7-7 bijblijven, maar de Friezen hadden geen antwoord op een tussenversnelling van PKC. Bij de rust keek LDODK al tegen een flinke achterstand aan in sporthal Kortezwaag: 14-9.

Foto: Orange Pictures

Na de rust liepen de bezoekers uit Zuid-Holland alleen maar verder uit. Halverwege de tweede helft liep het verschil op tot elf goals (15-26). De eindstand kwam uiteindelijk op 29-22.

Daarmee zette PKC de goede reeks op Friese bodem voort. Alleen in 2014 werd één keer verloren van LDODK in Gorredijk (23-17).

Trainer Henk Jan Mulder over het verlies:

800e goal voor Boode

Friso Boode (31) scoorde vier keer tegen PKC en bracht zijn totaal in de Korfbal League daarmee op 800 doelpunten in 13 jaar. Boode speelde eerder bij Nic. uit Groningen en TOP uit Sassenheim, en is nu bezig met zijn 4e en laatste seizoen bij LDODK. Marjolijn Kroon maakte vijf goals. Topscoorders by PKC werden Julie Caluwé (7) en Laurens Leeuwenhoek (5).

Door het verlies verloor LDODK de leiding in de Korfbal League aan PKC. Die club staat nu met elf punten uit zes wedstrijden op de eerste plaats. LDODK staat tweede met tien punten.

Friso Boode (LDODK) over de wedstrijd:

In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt langs. In de aanloop naar de wedstrijd is er extra aandacht voor de wedstrijd die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike.' De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app, soms live en anders als samenvatting terug te zien.

(advertinsje)
(advertinsje)