Zaterdagvoetbal: Harkemase Boys wint, ONS en Buitenpost verliezen van koplopers

14 des 2019 - 18:04

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op bezoek bij VVSB, de nummer dertien van de derde divisie, met 3-2 gewonnen. Competitiegenoot ONS Sneek deed het een stuk minder goed en wist voor de veertiende keer dit seizoen niet te winnen.

Pier Veldman fan Harkemase Boys makket de 3-2 - Foto: Orange Pictures

De hekkensluiter verloor in eigen huis met 4-1 van koploper Sparta Nijkerk. Ook hekkensluiter van de Hoofdklasse B, VV Buitenpost, lukte het niet om te winnen van een koploper. VV Eemdijk was op het nippertje met 3-2 te sterk.

Harkemase Boys

Al na zeven minuten keek Harkemase Boys in Noordwijkerhout tegen een achterstand aan. Felitciano Zschusschen, oud-speler van FC Twente en NAC Breda, scoorde vanuit een voorzet de 1-0. Twee minuten voor de rust kwam de ploeg uit Harkema op 1-1 via een doelpunt van Robert Stelpstra.

De Friezen konden eigenlijk alleen in de rust genieten van die gelijke stand, want na een paar minuten zette opnieuw Zschusschen de ploeg uit Zuid-Holland op 2-1. Het leek er lang op dat dat ook de eindstand zou zijn, maar Henny Bouius maakte er tien minuten voor tijd uit het niets 2-2 van. En daar bleef het niet bij voor de Harkieten, want twee minuten later kopte Pier Veldman de Friese ploeg op 2-3 en daarmee bepaalde hij tevens de eindstand.

Door de overwinning staat Harkemase Boys met 29 punten op de vierde plaats in de derde divisie. Het gat met koploper Sparta Nijkerk is met dertien punten groot, maar nummer twee DVS '33 Ermelo en nummer drie Odin '59 hebben respectievelijk maar drie en twee punten meer.

Wesley Tankink fan ONS Snits (l) en Gilbrano Plet fan Sparta Nijkerk (r) - Foto: Orange Pictures

ONS Sneek onderuit

Op het Zuidersportpark opende Jerry Geurtsen na 22 minuten de score voor de bezoekers uit Nijkerk. In de laatste minuut voor de rust kwam ONS Sneek echter op 1-1 door een goal van Ruendel Martina.

Met bijna een uur op de klok nam Sparta weer de leiding. Bryan Burgerhout maakte er in Sneek 1-2 van. In de 72e minuut besliste Mohammed Bendadi met een fraai doelpunt de wedstrijd: 1-3. In de blessuretijd maakte Justin van Groen er nog 1-4 van.

Door de nederlaag staat ONS Sneek nog steeds op de laatste plaats in de derde divisie. De Friese ploeg heeft zes punten uit vijftien wedstrijden, twee minder dan de nummer één-na-laatst.

Foto: Twitter: @vvBuitenpost

VV Buitenpost verliest op het nippertje

De Friese ploeg kwam al in de zesde minuut op voorsprong door een doelpunt vanaf de eigen helft, fan Mark Huizinga. Een kwartier later kwam Eemdijk weer op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Bas Buimer. Net voor de rust maakte Rolf Dijk na een assist van Rudmer Loonstra de 2-1 voor Buitenpost.

Na de pauze leek Buitenpost op rozen te zitten door een rode kaart voor Jordie Huijgen van Eemdijk. De uitploeg kwam echter terug tot 2-2 door een van richting veranderd schot van Bas Buimer.

In de slotfase werd het nog erger voor Buitenpost. Keeper Kevin van der Meulen kreeg rood nadat hij een doorgebroken speler van Eemdijk naar de grond bracht. De penalty die daaruit volgde werd gescoord door Buimer, die zijn tweede van de middag maakte: 2-3.

Door de nederlaag staat VV Buitenpost met vijf punten nog steeds onderuit in de Hoofdklasse B.

(advertinsje)
(advertinsje)