Harde wind: vuurwerkshows Dickens Festival in Lemmer gaan niet door

14 des 2019 - 15:47

De grote vuurwerkshows die voor zaterdag- en zondagavond gepland staan bij het Dickens Festival in Lemmer gaan niet door. Door de harde wind zou dat niet op een veilige manier kunnen.

Ook heeft de organisatie extra maatregelen genomen om de tenten en de kerstbomen, die in het centrum van het dorp staan, extra goed vast te maken. De wind nam met name zaterdagochtend en aan het begin van de middag flink toe. Ook op andere plaatsten moesten er aanpassingen gedaan worden bij kerstmarkten en andere evenementen.

Vierde Dickens Festival

Het Dickens Festival in Lemmer wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Ruim vijfhonderd vrijwilligers hebben het dorp de afgelopen dagen aangekleed in de stijl van de Engelse schrijver Charles Dickens.

Er worden maar liefst 20.000 bezoekers verwacht. Volgens de organisatie zal dat aantal ook met de harde wind gewoon gehaald worden.

"Vorig jaar waaide het ook flink en toen kwamen we uiteindelijk op 25.000 bezoekers uit. "En eigenlijk verwachten we ook dit jaar gewoon een goede opkomst", zegt woordvoerder Marieke Boon.

(advertinsje)
(advertinsje)