Henk de Jong: "Z'n hele hoofd lag open, dat is gewoon een penalty"

14 des 2019 - 01:01

Sportclub Cambuur ging vrijdagavond met 2-0 onderuit tegen Jong Ajax. De Leeuwarder deden thuis niet onder, maar de Amsterdammers waren effectief met de kansen. Moment van de wedstrijd was een voet die Jamie Jacobs tegen z'n hoofd kreeg, maar daar werd niet voor gefloten. "Z'n hele hoofd lag open", zei Henk de Jong. "Dat is gewoon een strafschop."

Henk de Jong nei it duel tsjin Jong Ajax

Dat moment vond kort voor rust plaats. De Jong was na afloop weer rustig, maar liet zich tijdens de wedstrijd horen tegen de arbitrage. "Ik vind dat wij een strafschop hadden moeten hebben. Dat kun je niet laten gebeuren. Maar de scheidsrechter had het niet gezien."

Op dat moment stond het al 0-1. "We begonnen best goed", zegt De Jong. "Zij kregen een kans, die ging er direct in. Als we voor dat moment met Jacobs een strafschop krijgen, dan wordt het misschien gelijk. Ik wil niet zeggen dat we daardoor hebben verloren, maar het zijn wel beslissende momenten. Je krijgt wel de wind in de zeilen, als je dan scoort."

Jamie Jacobs mei holwûne - Foto: Orange Pictures

Het lijkt erop dat Cambuur Jacobs wel even kwijt is, zegt De Jong. "Hij voetbalt voorlopig niet. Zonde, want hij is een van onze sterkhouders. Balen."

Dan over de wedstrijd: "Ik heb wel een wedstrijd op hoog niveau gezien. We spelen ook met druk naar voren. Dan zie je dat die jongens echt goed kunnen voetballen. En wij gingen ook echt goed met de druk van Jong Ajax om."

In de slotfase nam Cambuur meer risico door met vier aanvallers te spelen. "Dat doe ik de volgende keer weer, want je wilt met geluk iets forceren. Maar eigenlijk moet je gewoon doorvoetballen, want dan heb je de meeste kans op een doelpunt."

We moeten hiervan niet in de war raken, want dan hebben we pas echt een probleem.

Henk de Jong

Het is het eerste thuisverlies van het seizoen voor Cambuur, dat al maanden niet meer had verloren. "We moeten hiervan niet in de war raken, wand dan hebben we pas echt een probleem. We moeten de boel nu weer oplappen voor Feyenoord, komende donderdag. Direct daarna spelen we uit tegen Excelsior. Dat is pittig, maar ook mooi."

Mac-Intosch: "Meer beweging en creativiteit nodig"

"We hebben goed gespeeld, maar terecht verloren", was de conclusie van verdediger Calvin Mac-Intosch. Volgens hem creëerden de Leeuwarders niet genoeg. "Van achteruit speelden we wel goed. We kwamen er wel doorheen, want Jong Ajax wist niet hoe ze druk moesten zetten. Maar daarna moet er meer beweging en creativiteit zijn."

Oanfierder Calvin Mac-Intosch nei it ferlies tsjin Jong Ajax

Over het moment tussen Jacobs en Pierie in het strafschopgebied, waarvoor scheidsrechter Van der Eijk niet floot: "We voelen ons niet bestolen, maar het is wel duidelijk dat-ie geraakt werd. Daar hadden we 1-1 kunnen maken."

Mac-Intosch houdt vertrouwen in de rest van seizoen: "Jong Ajax is gewoon een goede ploeg, dus het is geen schande dat we verliezen. Als we dit de rest van het seizoen ook kunnen brengen, dan komt het wel goed. Koppie omhoog."

(Advertentie)
(Advertentie)