Heerenveen verliest strijd in de subtop: Willem II profiteert optimaal van fouten

13 des 2019 - 22:30

Sportclub Heerenveen verloor vrijdag in eigen huis van directe concurrent Willem II: het werd 1-2 voor de ploeg uit Tilburg. Alle goals in het duel tussen de nummers 4 en 5 van de eredivisie vielen in de eerste helft. Heerenveen was tijdens een groot deel van de wedstrijd sterker, maar slaagde er na de 1-2 niet meer in om nog te scoren.

Teleurstelling bij SC Heerenveen - Foto: www.orange-pictures.nl

Al na één minuut kreeg de bezoekende club de eerste grote kans. Ché Nunnely versnelde op rechts en gaf een perfecte voorzet aan spits Vangelis Pavlidis. Die kopte voorlangs.

Een paar minuten kwam de Griek scherper terug. Hij zorgde voor de goal, al kreeg hij daarbij wel hulp van de Friezen. Heerenveen-verdediger Sven Botma verwerkte een lange bal van Sebastian Holmén niet goed. Pavlidis pikte de bal op, speelde langs Ibrahim Dresevic en schoot daarna binnen met links: 0-1.

Heerenveen sterker

Daarna werd de ploeg van Johnny Jansen sterker. Het eerste kansje kwam voor Mitchell van Bergen. In het strafschopgebied van Willem II kwam hij in balbezit, maar vanuit de draai schoot hij ernaast. Odgaard kwam een minuut later dichterbij: op aangeven van Chidera Ejuke schoot hij, maar via de voeten van doelman Timon Wellenreuther eindigde de bal tegen de paal.

In de 22e minuut viel de terechte gelijkmaker toch. Vanaf de rechterkant zette Hicham Faik voor met zijn linkervoet. Botman kopte de bal na Rodney Kongolo, die op dezelfde breedte stond en voor de tweede keer die week scoorde.

Wellenreuther werd dus een paar keer gepasseerd, maar verder speelde de keeper van Willem II een goede wedstrijd. Tien minuten voor de pauze leek Van Bergen voor een voorsprong te zorgen bij Heerenveen, na een knappe pass van Ricardo van Rhijn. Maar Wellenreuther greep twee keer goed in.

Weer fout in verdediging Heerenveen

Ondanks de sterke fase van Heerenveen, viel de goal aan de andere kant. Daarbij kreeg Willem II opnieuw hulp van een verdediger van SC Heerenveen. Dit keer was het Sherel Floranus die de bal voor de voeten van Mike Trésor Ndayishimiye schopte. Die schoot de bal daarna heel hard in de kruising: 1-2 voor Willem II.

Kansen voor Heerenveen, maar geen goals

Ook na de pauze waren bijna alle kansen nog altijd voor Heerenveen. Odgaard probeerde het vanuit een moeilijke hoek, maar weer stond daar Wellenreuther om dat te blokkeren. Na een uur spelen probeerde de spits het uit zowat precies dezelfde hoek: dit keer buiten het bereik van de doelman, maar de bal ging voorlangs.

Het lukte de Friezen niet meer om de bal erin te krijgen. Uiteindelijk kwam Willem II nog het dichtst bij een doelpunt: Pavlidis schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard op de paal.

Het is dit seizoen de eerste keer dat Heerenveen verliest in eigen stadion. De Friezen hadden als enige ploeg nog niet verloren in eigen stadion. Willem II kon door de winst opklimmen naar de derde plek in de competitie.

SC Herenveen - Willem II 1-2 (1-2) 9. Vangelis Pavlidis 0-1, 22. Rodney Kongolo 1-1, 42. Mike Trésor Ndayishimiye 1-2

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus (83/Woudenberg); Veerman, Faik (69/Halilovic), Kongolo; Van Bergen, Odgaard, Ejuke (78/Dreyer)

(Advertentie)
(Advertentie)