Michelle de Jong pakt goud met de teamsprint in Japan

13 des 2019 - 11:25

Michelle de Jong uit Rottum heeft net Dione Voskamp en Sanneke de Neeling een gouden medaille behaald op de teamsprint bij de wereldbekerwedstrijden in Japen. Zij konden Rusland verslaan met 1.28,04 tegen 1.29,10. Het is de derde keer dit seizoen dat de Nederlandse teamsprintsters goud pakken.

Het verschil met de vorige keren was dat Jutta Leerdam en Letitia de Jong er niet bij waren. Ze geven de voorkeur aan een trainingskamp om zich voor te bereiden op het NK afstanden over twee weken. Daarom rijden nu Voskamp en De Neeling, beiden schaatssters van it Gewest Fryslân, met Michelle de Jong.

500 meter

Het lukte de sprintsters niet om op de 500 meter het podium te behalen. De Neeling presteerde nog het beste met 38,48 op een elfde plaats. Dione Voskamp eindigde op plek 15 (38,73) en Michelle de Jong op plek 19 (38,97).

Foto: Martin de Jong

Massastart

Vrijdag werd in Nagano ook de massastart verreden. Daarop konden de Friese schaatsers geen potten breken. Junior Harm Visser maakte zijn debuut en eindigde in de finale op de dertiende plaats. Marijke Groenewoud leek zich te kunnen mengen in de finale bij de dames, maar de Hallumse ging in de laatste ronde onderuit.

(advertinsje)
(advertinsje)