Leeuwarder Courant mooiste regionale Europese krant 2019

12 des 2019 - 23:07

De LC is uitgeroepen tot de mooist vormgegeven regionale krant van 2019 in de verkiezing van de European Newspaper Award. De prestigieuze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan landelijke, regionale en lokale kranten in Europa. In totaal bekeek de jury 178 kranten uit 25 landen. Het Portugese Público won de prijs voor de beste landelijke krant.

Foto: LC

Hoofdredacteur Sander Warmerdam van fan de LC noemt de prijs "in tijden van krimpend papier een mooie opsteker." in het juryrapport wordt vooral de ongewone en verrassende visuele presentatie van de voorpagina genoemd. Volgens Warmerdam sluit dit goed aan bij de vraag van de lezer. "Er is heel veel nieuws in de wereld en op sociale media, maar de lezer heeft behoefte aan orde en overzicht. Onze verslaggevers hebben de expertise: wat is op dat moment belangrijk, aldus Warmerdam. "Koppensnellen doe je online wel, maar de rust en de ontspanning en overzicht dat vinden lezers in de krant."

De verkiezing van de European Newspaper Award bestaat sinds 1999 en is bedacht door Norbert Küpper, een krantenontwerper uit Duitsland.

Trefwoorden: 
Leeuwarder Courant
(Advertentie)
(Advertentie)