Joey Veerman wil nog één ding: zijn eerste doelpunt voor Heerenveen

Het verschil op de ranglijst tussen SC Heerenveen en Willem II is twee punten in het voordeel van de Tricolores. Voor beide ploegen geldt dat ze dit seizoen boven verwachting presteren. Johnny Jansen is onder de indruk van de Tilburgers, maar zal in vergelijking met de wedstrijd tegen RKC geen wijzigingen doorvoeren.
Johnny Jansen oer Willem II
"Wij spelen met dezelfde jongens en hebben geen geheimen", aldus Jansen. "Willem II is een goede ploeg. Ze hebben voorin kwaliteit lopen en op het middenveld staan een paar echte aanjagers. Die ene jongen (Pol Llonc) die nu geschorst is bijvoorbeeld. Die is agressief, maar kan ook gewoon goed voetballen. Daar ben ik wel van gecharmeerd."
Middenvelder Joey Veerman verwacht ook een mooie wedstrijd: "Ik vind het lastig om te zeggen wie er gaat winnen. Wij zijn in ieder geval thuis lastig te verslaan, zo is wel gebleken. Maar Willem II won vorige week uit bij Ajax. Dat is ook wel knap."

Wachten op eerste doelpunt

Toen Joey Veerman aan het begin van de competitie de overstap maakte van Volendam naar Heerenveen, leek hem dat heel makkelijk af te gaan. Hij was beslissend met assists en speelde de laatste weken erg goede wedstrijden.
Joey Veerman © www.orange-pictures.nl
Het knaagt aan me dat ik nog niet gescoord heb.
Joey Veerman
"In het begin was alles nieuw. Dan speel je wat vrijer. Nu is het misschien iets minder. Maar het is niet belangrijk dat één iemand goed speelt. Het is veel belangrijker dat we iedere week drie punten halen."
Toch is er een ding dat Veerman graag wil, en dat is zijn allereerste doelpunt voor Heerenveen.
"Het knaagt wel aan me dat ik nog niet gescoord hebt. Ik ben er nu ook extra op aan het trainen en dan hoop ik dat ik die bal morgen (vrijdag, red.) in de kruising knal."
Joey Veerman

Kontraktferlinging Johnny Jansen

Deze week heeft technisch manager Gerry Hamstra zijn contract verlengt tot 2022. Er staat al een afspraak om nog voor de winterstop met Jansen om de tafel te gaan over contractverlenging. Jansen tekende aan het begin van dit seizoen een eenjarig contract, maar door de goede resultaten lijkt verlenging daarvan op een formaliteit.
"Dit is wel een goed moment om in gesprek te gaan", lacht Jansen. "Maar laten we het dan de komende drie wedstrijden ook nog goed doen. Daar wordt het alleen maar mooier van. Maar het gaat over veel meer dan alleen salaris. Ik heb bepaalde ideeën over hoe ik het wil gaan doen. Een van die dingen die ik graag wil, is dat we als club een stap vooruit maken. Dat is mijn wens."
Dit is wel een goed moment om in gesprek te gaan over contractverlenging
Johnny Jansen
Johnny Jansen oer kontraktferlinging

Doan van Hau

Doan van Hau zit vrijdag weer bij de wedstrijdselectie. Van Hau is donderdagochtend teruggekomen van de Zuidoost-Aziatische Spelen. Met twee doelpunten in de finale tegen Indonesië was Van Hau de grote man. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Vietnam op de Zuidoost-Aziatische Spelen de titel gewonnen.
"We hebben hem gefeliciteerd met zijn succes", aldus Johnny Jansen. Van Hau is een grote ster in Vietnam, maar hij wacht nog steeds op zijn debuut in de eredivisie. "Dan moet hij maar op de deur kloppen en laten zien dat hij in de basis hoort. Hij is nu zo'n lange periode weggeweest, vandaag weer voor het eerst meegetraind. Dat komt allemaal nog wel."
Verwachte opstelling SC Heerenveen:
Hahn, Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus, Faik, Kongolo, Veerman, Van Bergen, Odgaard en Ejuke