Eerste stappen naar Nieuw Oud Oost: de nieuwe buurt bij het oude Cambuurstadion

10 des 2019 - 22:20

Samen met inwoners, organisaties en supporters is dinsdag een begin gemaakt met de plannen voor de nieuwe wijk Nieuw Oud Oost in Leeuwarden. De wijk komt op de plaats van het huidige Cambuurstadion. Tijdens een bijeenkomst in het stadion zijn verhalen en ideeën uitgewisseld. Het ging de organisatie om het DNA van Nieuw Oud Oost. Naast projectleider Bernhard Bijma was ook wethouder Hein de Haan aanwezig.

Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries

Wat moet het worden met de wijk Nieuw Oud Oost in Leeuwarden als Cambuur straks weg is? Die vraag werd dinsdagavond aan de bewoners voorgelegd in het Cambuurstadion. Wat is het DNA van de wijk? Wat zijn de wensen? Wat moet er in de plannen terug te vinden zijn komende zomer?

Plannen in zomer 2020

In de zomer van 2020 moeten er drie plannen klaarliggen voor de wijk. In vijf stappen wil de gemeente uiteindelijk tot één plan komen. Dinsdag begon de zoektocht naar het DNA. Nu is het de bedoeling dat er drie projectteams komen, die drie verschillende plannen maken, die op een informatiemarkt worden gepresenteerd.

Groen, kindvriendelijk, Cambuur

De belangstelling was redelijk groot dinsdagavond. Veel aanwezigen vroegen om groene, kindvriendelijke plannen met verwijzingen naar Cambuur.

Verslaggever Willem de Vries vroeg zich af: wat is het DNA van de wijk?

(Advertentie)
(Advertentie)