Korfbaltopper is 'Wedstrijd van de Week'

LDODK is het seizoen uitzonderlijk goed begonnen. De eerste vijf competitiewedstrijden van het seizoen wonnen ze allemaal. Daarmee staan de Gorredijksters nu bovenaan in de ranglijst. Maar blijft dat zo? Zaterdag komt nummer twee, PKC, op bezoek. Reden genoeg om dat duel te verkiezen tot 'Wedstrijd van de Week'.
De Gorredijksters koesteren nog wel enige gevoelens van revanche tegenover de gasten uit Papendrecht. Want, zo weet sportverslaggever Freark Wijma, PKC is de ploeg die vorig jaar in de play-offs LDODK uitschakelde. PKC is de verliezend finalist van het vorige seizoen."
LDODK hoopt dit seizoen de finale van de korfbal-league te behalen. De voortekenen zijn wat dat betreft prima, want zo goed als nu is de ploeg van coach Henk Jan Mulder niet eerder begonnen. Al is statistisch gezien PKC misschien wel de favoriete ploeg. "Want LDODK heeft al die jaren slechts één keer van hen gewonnen", zegt Wijma.
De wedstrijd tussen LDODK en PKC begint zaterdagavond om 20.00 uur. Zondag is bij Omrop Fryslân een lange reportage te zien van het duel.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstrijd van de Week' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt langs. In de aanloop naar de wedstrijd is er extra aandacht voor de wedstrijd die verkozen is tot 'Wedstrijd van de Week.' De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app, soms live en anders als samenvatting terug te zien.