De zon schijnt weer voor Piet Paulusma: hij wordt weerman bij Omroep MAX

09 des 2019 - 15:49

Piet Paulusma wordt weerman bij Omroep MAX. De handtekeningen daarvoor worden maandag gezet door MAX-directeur Jan Slagter en Piet Paulusma. Op 2 januari is Piets Weerbericht voor het eerst te zien bij MAX. "Ik ben echt op mijn plek en ik ben er blij mee," zegt Paulusma zelf.

Zoals bekend neemt SBS6 aan het einde van dit jaar afscheid van de populaire weerman. Sinds 23 jaar verzorgt Piet het weerbericht voor deze omroep. Zijn 'Oant moarn!' is op 30 december voor het laatst te horen.

Veranderingen

Piet is trots 'zijn transfer'. "We zijn eruit. Ik ga naar MAX. Tijd voor Max, vijf dagen in de week. Daar gaan we het weerbericht brengen zoals we het altijd brachten. Het wordt op enkele plaatsen nog wel iets aangepast, maar het heet nog steeds Piets Weer,"

Wat zijn dan die veranderingen? "Het is nu twee minuten in plaats van drie. Het is natuurlijk overdag. We komen in het programma Tijd voor MAX, en dus zijn de opnames meestal bij daglicht. Dan ben ik 's avonds weer wat vaker thuis. Het zal een verandering zijn, maar dat is niet erg. Online zetten we hetzelfde weerbericht neer als we nu doen, ook van locatie."

Piet Paulusma - Foto: Omrop Fryslân, Simone Scheffer

Interesse van MAX

Nadat Piet in februari dit jaar zijn ontslag aangekondigd kreeg bij SBS toonde Jan Slagter al belangstelling voor het weerbericht van de weerman uit Harlingen. De mannen hebben onder het genot van een kopje koffie het een en ander besproken. "Tot de zomer is er wel eens gesproken, en in de zomer zelf kwam in Jan tegen bij het skûtsjesilen. Toen hebben we gezegd: wij moeten er uit komen." Vervolgens is er verder onderhandeld. En deze week is het eindelijk beklonken dat Piets Weerbericht bij MAX een plek krijgt.

Toch kwam het er lange tijd niet van. Geld zou daar een rol in spelen. Slagter zei dat Paulusma te duur zou zijn. "Nou ja, hij wil veel te goedkoop. Zo kun je het ook zeggen," lacht Piet Paulusma. Het is desondanks gelukt

Met het SKS Skûtsjesilen zaten Piet en Jan om tafel - Foto: Simone Scheffer

Onzekere periode

Voor Piet komt daarmee een einde aan een periode van onzekerheid. Voor zichzelf, maar met name ook voor zijn personeel. "Want je hebt toch een bedrijf waar mensen werken. Als de eerste klap is geweest, dan weet je dat er tot de zomer nog niet zoveel gebeurt. Er zijn wel veel gesprekken met allerhande partijen en dan moet het na de zomer gebeuren, dan is het al gauw december. Er moest nog veel gebeuren om het voor elkaar te krijgen."

Bij SBS weg

"Het was afgelopen jaar niet aan mij te merken dat het bijna afgelopen was," denkt Paulusma. "Maar het is natuurlijk geen feestdag voor mij. Dus dat hoeft ook niet, maar ik neem wel afscheid van collega's. Het warme gevoel ligt bij de kijkers en bij de collega's. Bij SBS heb ik een fantastische tijd gehad en zij hebben mij de kans gegeven om te worden wie ik geworden ben. Dat moet je ook meenemen."

Foto: pietsweer
(advertinsje)
(advertinsje)