Marrit wint met 3-0 van zusje Hester: "Voor pake en beppe heel bijzonder"

08 des 2019 - 20:23

De strijd tussen de zusjes Jasper in de Bundesliga is door Marrit gewonnen. De Ladies in Black Aachen pakten met 3-0 in sets (25-16, 25-20, 25-22) de winst tegen Sühl, het team waar zusje Hester Jasper speelt.

Marrit Jasper en Hester Jasper - Foto: Timo Jepkema, Omrop Fryslân

Voor de wedstrijd waren beide zusjes nerveus, zei Marrit: "Het was wel een aparte ervaring. Ik was best wel zenuwachtig voor de wedstrijd. Dat heb ik niet vaak, maar nu wel. Je hoopt dat alles bij Hester goed gaat, maar wilt zelf ook winnen. Ik werd daar wel nerveus van." Ook Hester voelde zenuwen. "Ik was de zenuwen van het begin van dit seizoen net kwijt, maar met al dat publiek erbij tegen Marrit waren ze meteen weer terug."

Voor de familie, die massaal naar Aken kwam, was het een speciale wedstrijd. "Vooral voor pake en beppe was het heel bijzonder om hun kleinkinderen tegen elkaar te zien volleyballen," lacht Hester.

Marrit en Hester Jasper na hun onderlinge duel

Na de winst staat Ladies in Black Aachen nu op de vierde plaats in de Bundesliga. Volgens Marrit de plaats waar de ploeg ook ongeveer moet staan. "Afgelopen jaren hebben we ook rond deze plek gestaan. Of we hoger kunnen weet ik niet, maar zoals het nu gaat ben ik heel tevreden."

Voor zusje Hester is het een ander verhaal. Sühl staat onderaan in de competitie. "We staan er niet heel goed voor, dat is superjammer. We moeten vanaf nu echt stappen vooruit gaan maken."

(advertinsje)
(advertinsje)