UNIS Flyers te sterk voor Mechelen Golden Sharks

08 des 2019 - 19:47

De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben zondagavond de wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks met 9-2 gewonnen. De Belgen konden alleen in de tweede periode met de ploeg uit Heerenveen meekomen (4-0, 2-2, 3-0). De winst betekent dat de Flyers nog altijd niet verloren hebben in de BeNe League.

Na acht minuten was het Adam Bezák die de Flyers op voorsprong zette. Vijf minuten later maakte de Fin Juna Kiilholma er 2-0 van na een snelle uitbraak. Nog voor het eind van de eerste periode liepen de Flyers uit tot 4-0 door goals van Mark Hoekstra en wederom Kiilholma.

Flyers knallen door

De tweede periode gingen de Flyers door met het maken van goals. Pippo Limnell maakte er na vijf minuten 5-0 van en Lars den Edel schoorde de 6-0. Van den Bogeart en Robinson mochten daarna wat terug doen voor Mechelen (6-2).

Ook in de derde periode waren de Flyers duidelijk sterker dan de Belgische tegenstanders. Kiilholma, Jasper Nordemann en Frits Doop maakten er uiteindelijk 9-2 van.

UNIS Flyers yn in eardere wedstriid - Foto: Martin de Jong

Winst in Inter Region Cup

Vrijdagavond speelden de UNIS Flyers in de Inter Region Cup tegen Lippe Hockey Hamm. Na twee periodes was het de ploeg uit Heerenveen die een voorsprong van 2-0 pakte. In de derde periode waren het de Duitsers die sterk terugkwamen met een 3-3 tussenstand als gevolg.

Uiteindelijk wonnen de Flyers door een goal in overtime van Trevor Petersen.

(advertinsje)
(advertinsje)