Zwaarbevochten overwinning voor Heerenveen tegen RKC

08 des 2019 - 16:33

Sportclub Heerenveen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-1 gewonnen. Heerenveen had de wedstrijd onder controle, kwam op voorsprong, maar door een wereldgoal van Spierings leek de wedstrijd te kantelen. Uiteindelijk besliste Heerenveen het duel met twee late goals.

Foto: Orange Pictures

Heerenveen zocht in het begin van de wedstrijd meteen de aanval. Dat leverde een paar goede kansen op voor met name Ejuke en Odgaard, maar een doelpunt zat er niet in. Aan de andere kant was Maatsen dichtbij voor de thuisploeg, maar zijn schot ging een meter over de goal van keeper Warner Hahn.

Kongolo zet Heerenveen op voorsprong

Het wachten was op de openingstreffer en die kwam voor de ploeg van trainer Johnny Jansen. Na een mooie actie van Ejuke was het Floranus die met zijn voorzet Kongolo vond, en voor Kongolo was het een koud kunstje om Heerenveen op voorsprong te zetten. Terwijl Heerenveen op zoek ging naar de 2-0, kwam RKC er zo nu en dan gevaarlijk uit. Zo was Sylla Sow dichtbij de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleef het 1-0 bij rust.

Ook in de tweede helft was Heerenveen de betere partij. Met name Ejuke was actief op zoek naar de 2-0, maar hij miste een paar keer de scherpte voor de goal. Jens Odgaard probeerde het, maar keeper Vaessen van RKC pakte ook zijn inzet. Diezelfde Vassen had nog een paar keer een goede redding in huis, zodat de spanning in de wedstrijd bleef.

Heerenveen kreeg het dus niet voor elkaar om de voorsprong te verdubbelen, en daar kon RKC van profiteren. Stijn Spierings kon, met een wereldgoal van afstand, de gelijkmaker binnen schieten voor de thuisploeg. RKC had daarna in de gaten dat er misschien nog meer te halen was. Maatsen haalde uit en raakte de lat boven keeper Warner Hahn.

Odgaard en Dreyer brengen Heerenveen de winst

Het leek erop dat RKC de controle over de wedstrijd overnam, maar dat was buiten Jens Odgaard gerekend. Hij stond net geen buitenspel toen hij de bal kreeg van invaller Dreyer, omspeelde keeper Vaessen en zette Heerenveen weer op voorsprong.

In de slotfase besliste Anders Dreyer de wedstrijd door er 3-1 van te maken. Door de overwinning komt SC Heerenveen nu op 27 punten uit 16 duels in de eredivisie.

RKC Waalwijk - SC Heerenveen 1-3 (0-1) 26. Kongolo 0-1, 75. Spierings 1-1, 83. Odgaard 1-2, 90. Dreyer 1-3

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Veerman (83/Bruijn), Faik, Kongolo; Van Bergen, Odgaard, Ejuke (73/Dreyer)

(advertinsje)
(advertinsje)