Slechte dag voor hoogste Friese amateurclubs in het zaterdagvoetbal

07 des 2019 - 16:49

De hoogste Friese clubs in het amateurvoetbal hadden zaterdag een slechte dag. Zo ging Harkemase Boys in de derde divisie thuis met 1-2 onderuit tegen Barendrecht. ONS Sneek was in de uitwedstrijd tegen DOVO kansloos en verloor met 5-0. In de hoofdklasse was er een verlies voor VV Buitenpost, dat met een nederlaag van 3-0 in en tegen Genemuiden terug naar Fryslân kwam.

Foto: Orange Pictures

Harkemase Boys begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Barendrecht. Zo waren er goede kansen voor Robert Stelpstra en Mark Bruintjes. Stelpstra raakte de lat en ook keeper Van der Ploeg van Barendrecht stond in de weg.

Voorsprong voor Barendrecht

Na een half uur kwam Barendrecht op voorsprong toen Peter de Lange er 0-1 van maakte. Dat was ook de stand bij rust. Vier minuten in de tweede helft kwam Harkemase Boys op 1-1, toen Stelpstra raak kopte uit een voorzet van Bewout Beimers.

Na ruim een uur dacht Barendrecht op voorsprong te komen, maar Vorthoren stond buitenspel toen hij scoorde. Even later was het wel raak voor de bezoekers, toen Tim Eekman er 1-2 van maakte. Daar bleef het bij. Door de nederlaag blijft Harkemase Boys op 26 punten uit 14 wedstrijden.

ONS hard onderuit tegen DOVO

ONS moest het in Veenendaal opnemen tegen DOVO. Lang konden de Snekers de tegenstander op 0-0 houden, maar in de 37e minuut knalde Simon van Zeelst de thuisploeg op 1-0. Daarna ging het hard, want nog voor de rust maakten Kevin Schmidt en Pernelly Biya er 3-0 van.

In de tweede helft liep DOVO verder uit naar 5-0 door een penalty van Kevin Schmidt en een doelpunt van Jasper Waalkens. Door het verlies blijft ONS laatste in de derde divisie met 6 punten uit 14 wedstrijden.

Ook Buitenpost kan niet scoren

Voor Buitenpost stond er in de hoofdklasse een uitwedstrijd tegen Genemuiden op het programma. Al na zes minuten ging het mis voor de Blaukes, toen oud-speler van Harkemase Boys Jens Streutker de bal binnen kopte. Tenminste, dat zei de scheidsrechter, want het leek erop dat de bal niet over de lijn ging.

Halverwege de tweede helft werd de voorsprong voor de thuisploeg verdubbeld, toen Jermain Baicadila de 2-0 tegen de touwen kopte. Net voor het eind werd het ook nog 3-0 voor Genemuiden. Na het verlies blijft Buitenpost laatste in de hoofdklasse A met 5 punten uit 13 wedstrijden.

(Advertentie)
(Advertentie)