Cambuur winterkampioen: "Niet durven dromen aan het begin van het seizoen"

Na de 2-4 winst op FC Dordrecht is Cambuur nu winterkampioen. En daar waren Kellian van der Kaap, aanvoerder Erik Schouten en trainer Henk de Jong erg blij mee.
Reaksje Schouten
Aanvoerder Erik Schouten is zeer tevreden met het winterkampioenschap. "Klinkt heerlijk, dat had ik niet durven dromen aan het begin van het seizoen!" Troch puntferlies fan De Graafschap hie Cambuur wer in 'perfekte jûn'.
"Qua uitslag helemaal. We weten dat veel clubs in november en december punten laten liggen. Tot nu toe zijn we gefocust en pakken wel de punten. Dan zie je dat we aardig wat puntjes voorstaan," wijst Schouten op de zeven punten voorsprong op de nummer twee De Graafschap.
Reaksje Henk
Cambuur is nu vijftien wedstrijden op rij niet verslagen. Dat verbaast trainer Henk de Jong. "Dit hadden we van tevoren nooit verwacht."
De omstandigheden waren niet al te best in Dordrecht. "Zij hebben nog maar twee keer met meer dan een doelpunt verschil verloren. Moet je eens zien hoe het veld er nu bij ligt, echt slecht, dan is het werkelijk knap hoe wij dit doen."
Kellian van der Kaap Goal
Kellian van der Kaap maakte zijn eerste doelpunt ooit in het betaalde voetbal. "Mijn tweede wedstrijd in de basis in het profvoetbal, en gelijk gescoord. Dat is mooi. En 2-4 gewonnen!" Hij kon de bal makkelijk binnenschieten. "Het was wel een intikkertje, maar je moet er wel staan! En dat deed ik."