Op pad met Sinterklaas: 5 december enthousiast gevierd in Fryslân

Sinterklaas kan terugkijken op een geslaagde pakjesavond in Fryslân. In de hele provincie werd het feest van 5 december weer gevierd. Sinterklaas en zijn pieten hadden het er maar druk mee om alle pakjes op tijd bij de mensen te brengen. Verslaggever Johanna Brinkman ging met ze op pad naar Burgum en Leeuwarden.
© Omrop Fryslân
Kijk, de maan door de bomen, kinderen wees toch even stil
't Is de avond van Sinterklaas nu, wat hij ons eens brengen wil?
Sinterklaas was niet zenuwachtig toen hij aankwam bij een huis aan de Einekroas in Burgum. "De kinderen vinden het heel spannend, maar ik niet. Piet heeft alles in de macht", zei er. Piet klopte op de ramen en de kinderen in huis begonnen te schreeuwen. Eindelijk is Sinterklaas er! Uit volle borst zongen de kinderen en hun ouders Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht.
Na het eten van pepernoten kwam het grote boek voor het licht. Siebren was heel lief geweest en kreeg lego. Roxanne en Sacha pakten beiden een skateboard met een eenhoorn uit. Ook de ouders moesten iets doen. Zie ginds komt de stoomboot werd gezongen en alle mannen moesten een stoomboot nadoen. Het zorgde voor veel hilariteit.
Pakjesavond in Burgum
© Omrop Fryslân
Na Burgum gingen Sint en Piet door naar Leeuwarden. Na het zingen van een paar liedjes, was Tara aan de beurt. Ze is 16 jaar en staat nog steeds in het grote boek van Sinterklaas. Ze houdt van kickboksen. Het gerucht ging dat Tara verkering heeft, maar Sinterklaas zei dat dat niet zo is. Tara was het met hem eens: "Als iemand het weet..."
Tim en Nyck kregen een trommel en een dierenpiano. De familie is erg muzikaal en daar wordt al op jonge leeftijd mee begonnen. Wel vijf zakken met cadeautjes had Sinterklaas voor de familie meegenomen, ze konden van het uitpakken wel nachtwerk maken.
Pakjesavond in Leeuwarden
Na de geslaagde pakjesavond hebben Sinterklaas en zijn pieten de boel weer snel ingepakt voor de reis terug naar Spanje. Daar kunnen ze tot volgend jaar weer aan de Costa in de zon genieten van glaasjes sangria.