Elske DeWall traint door met gebroken rib: 'Wij hoorden 'krak', maar ik voelde het niet'

04 des 2019 - 23:10

Zangeres Elske DeWall heeft bij het dansen op ijs haar rib gebroken. Dat gebeurde tijdens het oefenen voor het SBS-programma Dancing on Ice. Het lijkt erop dat de blessure eerst geen gevolgen heeft voor Elskes deelname aan het programma.

Elske DeWall bij Dancing on Ice - Foto: Elske DeWall

Het ging mis toen Elske afgelopen week met haar ijsdanspartner aan het oefenen was voor haar eerste dans. "Mijn partner Mark pakt me vast om me te liften en allebei horen we 'krak'. Ik voelde het eigenlijk niet. Ik had het niet echt in de gaten, maar hij schrok."

Na afloop van de training begon ze zich stijf te voelen, maar ze dacht niet aan een gekneusde rib. De hele week trainde ze door, maar de klachten en pijn hielden niet op. Daarom liet ze dinsdag een röntgenfoto maken in het ziekenhuis van Hilversum. Daar kwam ze erachter dat ze een gebroken rib had.

Een update van Elske DeWall op Instagram:

Foto: Instagram, @elskedewall

DeWall kan er wel om lachen. "Ik deed aan dit programma mee omdat ik dat nog niet eerder had gedaan. En ik heb ook nog nooit iets gebroken, dus dat is in ieder geval gelukt."

Doorzetten

Twee dagen voor de liveshow is ze niet van plan om op te geven, al heeft ze daar woensdag, na het ongeluk, wel even aan gedacht. "Ik trainde vandaag en toen maakte ik één of andere onnozele beweging en ik klapte keihard op mijn knie. Nou, toen dacht ik wel één seconde: nu ben ik er helemaal klaar mee, fuck die shit, ik hou ermee op!"

De zangeres gaat door totdat ze haar van het ijs schoppen, zegt ze zelf. "Het is gewoon heel leuk, een hartstikke leuke groep en een heel leuk avontuur om in te zitten."

Elske DeWall over haar gebroken ribben

Trefwoorden: 
ijs Elske DeWall Rib
(advertinsje)
(advertinsje)