Dijkgraaf Van Erkelens is boos en verbijsterd over dreigmails

04 des 2019 - 17:36

Dijkgraaf Paul van Erkelens is boos en verbijsterd over de dreigmails die de leden van het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân de afgelopen dagen hebben gekregen. Aanleiding voor de mails is de verhoging van de waterschapslasten.

Die tarieven gaan komend jaar voor iedereen met 13 procent omhoog en voor de boeren met 15 procent. En dat laatste heeft voor veel onrust gezorgd. Honderden boeren kwamen maandag naar de vergadering van het waterschap over de verhoging. En na die vergadering kwamen de bedreigingen aan het adres van de waterschapsleden.

"Het is direct na de vergadering maandagavond begonnen. De teksten zijn bedenkelijk. Het is heel vervelend en sommige teksten zijn echt bedreigend zo van pas maar op, want er gebeurt dat of dat. We hebben ze allemaal verzameld en doorgespeeld naar de politie. Die houdt het in de gaten. De mails hebben een afzender, ik ken ze niet", zegt dijkgraaf Van Erkelens.

Ien fan de mails dy't binnen kaam by it Wetterskip - Foto: Omrop Fryslân

"We hopen dat de besluitvorming ordentelijk kan verlopen. Er is een democratisch gekozen bestuur. Mensen hebben aan de verkiezingen mee kunnen doen. Het bestuur doet zijn stinkende best om goed te besturen, wat nodig is en er gaat geen kwartje over de balk. Ze moeten goed hun werk kunnen doen in een normale situatie." Het waterschap heeft nog geen besluit genomen of het aangifte doet.

Over twee weken neemt Wetterskip Fryslân een definitief besluit over de lastenverhoging. Volgens Van Erkelens zullen dan extra maatregelen voor de veiligheid worden genomen. Dat gebeurt in overleg met de gemeente en de politie. Wat die maatregelen precies zijn, wordt niet bekendgemaakt. Hij doet een dringend beroep om "normaal het democratische proces zijn gang te laten gaan."

Dijkgraaf Paul van Erkelens

(advertinsje)
(advertinsje)