Wel meer daklozen in Fryslân; Zienn heeft voldoende opvang

04 des 2019 - 16:50

Het aantal daklozen in Fryslân is de afgelopen maanden flink toegenomen, maar opvangorganisatie Zienn kan die groei nog goed aan. Dat zeggen ze in reactie op de noodkreet van de nationale ombudsman en de kinderombudsman.

Foto: Omrop Fryslân

Die beide ombudsmannen hebben een brief aan minister-president Rutte geschreven over de problemen met de opvang en huisvesting van daklozen. Het aantal daklozen zou in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld zijn.

In Fryslân is het aantal daklozen de afgelopen maanden met zo'n twintig procent toegenomen, in vergelijking met voorgaande jaren. Dat is minder dan in de Randstad. Hoe komt dat?

"Cliënten blijven minder lang in de opvang en stromen door naar een passende huisvesting. Daarvoor werken we samen met partners als de woningbouwvereniging. Ons streven is om cliënten binnen drie maanden naar een passende plek te krijgen. De nachtopvang zien wij als een opstap naar beter", vertelt Nynke Plantinga van Zienn.

Mocht het echt koud worden in de winter dan kan Zienn het aantal opvangplaatsen uitbreiden van 40 naar 52. "Anders kunnen we ook nog uitwijken naar Drachten en Sneek."

Nynke Plantinga van Zienn

Trefwoorden: 
Leeuwarden opvang daklozen Zienn
(advertinsje)
(advertinsje)