Dennis Hobma uit Harlingen bouwt kerstdorpen en is 3de van de wereld

04 des 2019 - 13:55

Dennis Hobma uit Harlingen is derde geworden op het WK kerstdorp bouwen. Dat was in 's-Gravenzande. Eerder is hij al een keer vijfde geworden.

"Dit jaar heb ik een hele grote waterval gemaakt van siliconenkit, daarom ben ik nu derde geworden. Daar maak je wel indruk mee op de jury, qua punten," zegt Dennis Hobma. "Het is een hangende waterval met een grot, met daarin een kampvuur en poppetjes erbij."

Het bouwwerk is qua schaal te vergelijken met modelspoorbouw. Hij moest het in korte tijd bouwen. "Dat die waterval hangt, maakt het echt heel bijzonder. Ik heb alles in 5,5 uur gebouwd. Je krijgt een stelling, een paar poppetjes en wat huisjes. En ik had van thuis wat dingetjes meegenomen. Je moet ter plekke alles opbouwen." Het was nog spannend of hij het wel op tijd af zou krijgen. "Ik was pas in de laatste tien minuten klaar."

Hobby

Dennis Hobma is al 15 jaar bezig met deze hobby. "Ik begon met kleine kersthuisjes, later werd het steeds professioneler en steeds duurder ook." Bij hem thuis in Harlingen heeft hij nog groter uitgepakt. "Daar is het echt heel groot, wel vijf meter breed en hoog met maar een meter van het plafond af. Ik ben er een kleine 6 weken mee bezig geweest om het dorp te bouwen."

Hij is nu al weer bezig met volgend jaar. Hoewel het een seizoenshobby is, zou hij er wel zijn werk van willen maken. "Dat zou ik wel heel leuk vinden."

Dennis Hobma

(Advertentie)
(Advertentie)