Verstekeling op boot: kat vaart mee naar Terschelling en terug naar Harlingen

03 des 2019 - 14:20

De dierenambulance Waadhoeke zoekt contact met de eigenaar van een kat die op het dak van een boot van Doeksen rondliep. Toen de Friesland zaterdag op Terschelling aankwam en de klep van het autodek openging, zagen mensen de kat.

Foto: Rederij Doeksen

Veel tijd om de kant te vangen hadden de medewerkers van Doeksen niet. Ze waren druk met het lossen van de auto's. Daarna zagen ze hem niet meer. Toen de klep weer omhoog was en de boegschroeven gingen draaien voor de terugtocht naar Harlingen, kwam de kat achter een vuilnisbak vandaan. Op de tocht naar Harlingen zat hij dan weer weggekropen onder de motorkap van een auto. Met handschoenen aan heeft de Doeksen-medewerker hem gepakt.

Foto: Rederij Doeksen

In Harlingen werd de dierenambulance gebeld. Die heeft de kat meegenomen. De kat heeft een chip, maar het telefoonnummer daarop was niet bereikbaar. "Zeddam is 150 kilometer van Harlingen. Dat is een hele tippel," zegt matroos Joris Dam fan Doeksen.

Meegereden naar Fryslân?

Richard Bijman van de dierenambulance Waadhoeke wist wel raad. Bij een dierenarts in Doetinchem kwamen ze erachter dat de kat van een familie in Zeddam is. Mogelijk is het dier illegaal met een auto meegereden naar Fryslân, of wel of niet bedoeld met de familie zelf.

Bijman heeft collega-dierenambulances gevraagd bij de eigenaren langs te rijden. Zolang het contact nog niet is gelegd, blijft de kat in het asiel in Leeuwarden.

Trefwoorden: 
kat Doeksen De Friesland
(advertinsje)
(advertinsje)