Friese zwemtalenten op jacht naar Nederlandse titels in Wedstriid fan de Wike

02 des 2019 - 19:29

Een belangrijk weekeinde voor jonge Friese zwemmers staat voor de deur. In Eindhoven zijn namelijk Nederlandse titels te verdienen voor zwemmers tussen de twaalf en zeventien jaar. Als het goed is, zien wij dus de toppers van de toekomst in actie. Genoeg reden om dat NK te verkiezen tot 'Wedstriid fan de Wike'.

Het is een van de belangrijkste toernooien voor jonge zwemmers. Wie worden de opvolgers van andere Friese topzwemmers als Marrit Steenbergen, Josien Wijkhuijs en Kinge Zandringa? "Er zullen dit weekeinde ogen gericht worden op bijvoorbeeld Silke Huisman uit Arum", zegt sportverslaggever Andor Faber. "Dat is een groot talent die er aan zit te komen. Ze zwemt voor zwemvereniging Orca in Leeuwarden."

Andere Friese zwemtalenten zijn de jonge Senna Hof van de Drachtster zwemclub en Hendrik van der Leest en Hessel Broekstra van de Harlinger zwemvereniging. Ook Marte Hieke van der Kamp uit Nijland zou zomaar een titel kunnen pakken in Eindhoven dit weekeinde.

Foto: Omrop Fryslân

In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)