Honderden boeren volgen vergadering over tariefverhoging bij Wetterskip Fryslân

02 des 2019 - 19:01

De boeren vertrekken weer bij het gebouw van Wetterskip Fryslân. Ze volgden daar een vergadering over een tariefsverhoging. Honderden boeren waren met de trekker naar Leeuwarden gekomen. Bij het waterschapsgebouw gingen de boeren door de nooduitgang. De beveiliging probeerde in te grijpen, maar zonder al te veel effect.

De boeren konden een plaats zoeken in een zaal met ruimte voor zo'n 200 menen. Daar konden zij de vergadering op een scherm volgen. Niet alle boeren mochten naar binnen, omdat het vol was. Pas toen een groep wegging, konden er weer boeren naar binnen.

Anderen zijn dus binnen gekomen door de nooduitgang van het gebouw. Daarbij waren ook wat schermutselingen tussen de beveiliging en de boeren.

Tariefsverhoging

In de vergadering praat Wetterskip Fryslân over de tariefsverhoging voor volgend jaar. De boeren komen onder andere uit Hitzum, Scharnegoutum en Rijperkerk om actie te voeren tegen de plannen. De trekkers zorgen onder andere voor verkeersoverlast op de A32 tussen Akkrum en Grou. Net na zessen kwamen de eerste boeren aan bij het gebouw van Wetterskip Fryslân.

Niet alle trekkers mochten bij het gebouw neer worden gezet, daarom was ook het parkeerterrein achter het WTC Expo bij de Elfstedenhal aangewezen om trekkers te parkeren.

Boeren underweis nei Wetterskip

Verslaggever Timo Jepkema bij het protest van boeren bij Wetterskip Fryslân

(Advertentie)
(Advertentie)