Fietselfstedentocht gaat weer door kleine dorpjes in kop van Fryslân

02 des 2019 - 07:20

De Fietselfstedentocht van 2020 gaat volgend jaar toch weer door de dorpen in de kop van Fryslân. De routewijziging van vorig jaar om de tocht langs de zeedijk te laten lopen, is teruggedraaid. Dit nieuws maakte voorzitter Stephan Rekker bekend in het radioprogramma Fryslân fan 'e moarn. "We hebben een goed gesprek gehad met de dorpsbelangen van de diverse dorpen."

Foto: Omrop Fryslân, Lennie Bronsveld

Vorig jaar werd de route van de Fietselfstedentocht in de kop van Fryslân omgegooid. Dat besluit werd genomen omdat het fietspad er toen uit lag. In de aangepaste route ging de tocht bij Sint-Annaparochie links richting Nij Altoenae, waardoor de fietsers bij de zeedijk langs richting Holwerd moesten. De dorpen Vrouwbuurt, Alde Leie, Hallum, Marrum, Ferwerd en Blija werden daardoor overgeslagen.

Boze brief

Deze dorpen waren het hier niet mee eens en stuurden een boze brief naar de organisatie. In de brief drongen ze er op aan om de route weer door de dorpen te leiden. Na overleg met de dorpen heeft de organisatie het besluit genomen om de wijziging van vorig jaar terug te draaien.

Genoeg vrijwilligers

"We hebben goede gesprekken gehad met de diverse dorpen", vertelt voorzitter Stephan Rekker. "Het is belangrijk dat de route veilig is en logistiek goed is geregeld. In de dorpen is aangegeven dat er genoeg mensen zullen worden gezocht om als vrijwilliger de tocht in goede banen te leiden."

Kaartverkoop

Afgelopen zondag ging de voorverkoop voor de kaarten open. Tot nu toe zijn er ruim 6000 kaarten verkocht in de voorverkoop. Tot 15 december blijft de inschrijving open. Vorig jaar werden er via de voorinschrijving zo'n 30.000 kaarten verkocht. De kaarten die na 15 december overblijven, worden verloot.

Voorzitter Stephan Rekker van de Fietselfstedentocht

(Advertentie)
(Advertentie)