Suzanne Schulting genomineerd voor sportvrouw van het jaar

01 des 2019 - 19:24

Shorttrackster Suzanne Schulting is genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Sherida Spitse en Loes Geurts zijn met de voetbalvrouwen van Oranje genomineerd voor de titel beste sportploeg.

Suzanne Schulting wint op it WK Allround - Foto: Orange Pictures

Suzanne Schulting neemt het in haar categorie op tegen atlete Sifan Hassan en wielrenster Annemiek van Vleuten. Schulting krijgt de nominatie voor haar wereldtitels allround en 1000 meter, en haar drie nieuwe Europese titels. Vorig jaar won Schulting de titel Sportvrouw van het Jaar na haar succesvolle Olympische Spelen in Pyeongchang.

Bij de mannen zijn er geen Friese nominaties. Daar strijden Virgil van Dijk, Mathieu van der Poel en Max Verstappen om de eer.

Oranjevrouwen

Sherida Spitse en Loes Geurts krijgen met hun team in de categorie Beste Sportploeg van het Jaar concurrentie van nog een ander voetbalteam: Ajax. Daarnaast nemen ze het op tegen de roeiers van de dubbelvier en de baanwielrenners van de teamsprint.

Longlist

Naast de drie Friese genomineerde vrouwen staan er nog meer Friese sporters op de longlist om genomineerd te worden. Onder andere zwemster Liesette Bruinsma, wielrenner Tristan Bangma, de schaatsploeg met Sven Kramer en Douwe de Vries en de korfbalploeg met Erwin Zwart konden een nominatie binnenhalen. De jury heeft in die categorieën voor andere namen gekozen.

(Advertentie)
(Advertentie)