LDODK verslaat DOS'46 in Noordelijke korfbalderby

LDODK heeft zaterdagavond de Noordelijke korfbalderby tegen DOS'46 uit het Drentse Nijeveen gewonnen. De korfballers uit Terwispel en Gorredijk waren met 24-20 te sterk en blijven koploper van de Korfbal League.
© LDODK
DOS kwam eerst een aantal keren op voorsprong. Na twaalf minuten pakte LDODK een 5-4 voorsprong die in de rest van de eerste helft verder werd uitgebouwd tot 11-8.
Na rust hielden de teams het spannend. LDODK kon nooit een grote voorsprong houden, dus bleef DOS in de wedstrijd. Het lukte de bezoekers zelfs om op voorsprong te komen. Geertsje Hoekstra maakte 15-16, maar het antwoord van Marjolijn Kroon volgde snel. Via 22-19 door de vijfde goal van Marloes Frieswijk kon LDODK uiteindelijk uitlopen naar 24-20.
Marloes Frieswyk

Topscoorders

Bij LDODK waren Marjolijn Kroon, Erwin Zwart en Marloes Frieswijk elk goed voor 5 goals. André Zwart maakte er 3.
Geertje Hoekstra was bij DOS'46 topscoorder met ook vijf doelpunten.

Koploper

LDODK blijft door de winst koploper in de Korfbal League met 8 punten uit 4 wedstrijden. Nummers twee PKC en TOP(S) hebben een puntje minder.